Главният преговарящ на ЕС по Brexit Мишел Барние отново предупреди

...
Главният преговарящ на ЕС по Brexit Мишел Барние отново предупреди
Коментари Харесай

Барние: Великобритания иска да остане в ЕС, но без да плаща

Главният договарящ на Европейски Съюз по Brexit Мишел Барние още веднъж предизвести държавното управление на Обединеното кралство, че се пробва да „ се възползва “ от преимуществата на оставането в Европейски Съюз, до момента в който желае да напусне блока, оповестява New European.
Барние изясни: „ Понякога в обществени диспути във Англия слушам да се приказва, че Европейски Съюз има голословни позиции. Но те са неразумни единствено за тези, които отхвърлят да одобряват, че Brexit има негативни последствия. “
Той сподели, че Англия се стреми към връзки, които са доста близки до участие в Европейски Съюз, без да заплаща като член, и съобщи, че това е недопустимо за блока.
„ Англия изисква доста повече от Европейски Съюз, в сравнение с Канада, Япония или други сътрудници “, сподели той в Брюксел. „ Не можем и няма да допуснем такова възползване “.
Барние продължи: „ През миналия кръг на договаряния Обединеното кралство би трябвало да е взело поради готовността на Европейски Съюз да търси взаимни отстъпки. Това, в което в този момент би трябвало да реализираме прогрес, са ясни и съответни сигнали, че Англия също е отворена да работи по съглашение. "
В отговор на изявлението на Борис Джонсън, че желае да „ оправи “ договорката си за Brexit, той добави: „ Можем да намерим нужните взаимни отстъпки при изискване, че Обединеното кралство промени своя метод и откри подобаващ баланс сред права, изгоди, отговорности и правно обвързващи ограничавания въз основа на спазването на контрактуваната политическа декларация. “
Той добави: „ Надявам се полемиките на високо равнище с премиера Джонсън да дадат нов политически подтик на нашите диалози. С увереност от двете страни и подготовка за бизнес общността, уверен съм, че можем да преодолеем компликациите и да изградим невиждано партньорство. "
Топ служителят на Европейски Съюз за първи път съобщи, че Европейският съюз поддържа разширението и е отворен за такова.
Той изясни: „ Ние сме за разширение, изключително поради актуалните условия. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР