Главният пилот на Ryanair е бил уволнен след разследване. То

...
Главният пилот на Ryanair е бил уволнен след разследване. То
Коментари Харесай

Ryanair уволни главния си пилот, тормозил и опипвал младши пилотки


Главният водач на Ryanair е бил уволнен след следствие. То е открило " модел на повтарящо се неуместно и недопустимо държание " по отношение на девет младши водачи.

Ейдън Мъри беше уволнен неотложно във вторник, откакто двуседмично следствие откри, че той е тормозил и водачите на възраст сред 21 и 32 години.

The Times оповестява, че 58-годишният Мъри, който е женен, е изпратил неуместни текстови известия до пилоти-кадетки, предлагайки им поддръжка в кариерата им.

Съобщенията съдържали мнения за техните фигури, с препратки към " ужасно тяло " и " необикновено дупе ", както и въпроси за техния любовен живот и полова интензивност. Поне в два случая Мъри е изискал фотоси, като заречен, че няма да бъдат популяризирани.

Разследването стартира, откакто бил получен неизвестен сигнал от човек, който събщава, че Мъри е опипал четири младши водачи и е имал няколко " любимки ".

Мъри беше назначен за основен водач през 2020 година и беше законово длъжен да лети един път месечно, с цел да поддържа лиценза си. Разследването откри, че той е променял графиците, с цел да може да споделя пилотска кабина с младшите водачи. През последните 12 месеца Мъри е летял 18 пъти и е трансформирал ротацията 14 пъти.

Източник, непосредствен до следствието, отхвърли изказванията, че връзките са били полови по какъвто и да е метод, само че доста от младшите водачи считат, че държанието му се развива по този метод. Поне двама от тях споделят, че ги е " потупал " по задните елементи в офиса си, различен - на паркинг.

Източникът отхвърли слуховете, че Мъри е бил задържан, само че сподели, че самолетната компания е прецизирала пред жертвите, че ще бъдат подкрепени по всевъзможен метод, в случай че желаят да издигнат обвинявания. На засегнатите водачи също са препоръчани съвещания.

Мъри е бил интервюиран три пъти като част от следствието. Дарел Хюз, основен шеф на Ryanair, написа в имейл до личния състав: " Със страдание би трябвало да ви уведомим, че нощес прекратихме неотложно контракта на основния водач на Ryanair DAC (който беше назначен през 2020 г.). Това решение следва следствие през последните дни, което разпознава модел на повтарящо се неуместно и недопустимо държание по отношение на редица дами младши водачи, което е в нарушаване на нашата политика за битка с издевателството. Решени сме да подсигуряваме, че всички наши хора могат да идват на работа в безвредна и сигурна среда. "

The Times оповестява, че Мъри не е сътрудничил на следствието, заявявайки, че е изправен пред " лов на вещици ". По-късно той твърди, че не е изпращал текстовите известия, а откакто му е предоставено доказателство, споделя, че го е направил, когато е бил пийнал.

Той се е свързал с някои от жертвите си и ги е призовал да не оказват помощ на следствието.

Мъри бил уволнен по четири обвинявания, в това число обработване на несъответствуващи връзки с дами водачи. Той има право на обжалване в седемдневен период. Говорител на Ryanair сподели, че самолетната компания няма да разяснява обособени чиновници.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР