Главният персонаж в скандалното видео от Ибиса Хайнц-Кристиан Щрахе (вляво

...
Главният персонаж в скандалното видео от Ибиса Хайнц-Кристиан Щрахе (вляво
Коментари Харесай

Преференции осигуряват място в ЕП на героя в скандалното видео от Ибиса

Главният персонаж в скандалното видео от Ибиса Хайнц-Кристиан Щрахе (вляво на снимката), който напусна всички партийни и държавни постове и хвърли Австрия в държавна рецесия, може да седне в депутатско кресло в новия Европейски парламент. Щрахе е получил задоволително преференциални гласове, с цел да се класира за депутатски пост, заяви организация АПА, представена от Българска телеграфна агенция.

През лятото на 2017 година Щрахе беше скрито сниман по време на среща, на която той по-специално предлага да даде значими публични пазари на съветски олигарх в подмяна на вложения в най-влиятелния вестник в страната, "Кронен цайтунг ". Скандалът обаче гръмна дни преди евроизборите.

Поставен на неизбираемото 42-о място в листата на своята Австрийска партия на свободата (АПС), единствено седмица след аферата от Ибиса, той може да мине напред с помощта на поддръжката на твърдите си фенове.

Ако над пет % от подкрепилите АПС са дали своят вот преференциално за Щрахе, той ще заеме един от трите мандата на партията в Европейския парламент. Според данни на АПА някогашният крайнодесен вицепремиер към този момент е събрал 40 000 гласа - доста над нужните 33 000.

Не е ясно дали Щрахе ще одобри мандата, представителят по печата на новия водач на АПС Норберт Хофер не е поискал да направи изказвания пред вестник "Курир ", като се е лимитирал да каже, че "както при всички избори, мандатът е персонален. "

На своята страница във Facebook Щрахе е написал, че ще одобри мандата, само че малко по-късно е изтрил своя пост.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР