Главният отговорник по сигурността в Twitter напусна поста си, предава

...
Главният отговорник по сигурността в Twitter напусна поста си, предава
Коментари Харесай

Шефът по сигурността в Twitter си подаде оставката

Главният отговорник по сигурността в Twitter напусна поста си, предава Techrunch. Лея Киснър, ръководеща сигурността в обществената мрежа, разгласи своето решение в профила си в Twitter без да загатва за повода за напускането си, само че не е мъчно да се допусна каква е тя.

Сагата към основния изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск и Twitter завърши по-рано тази есен, когато беше оповестено придобиването на обществената мрежа за $44 милиарда. Отявлен критик на политиките на Twitter, Мъск стартира своето властване, като същински диктатор. Действията на Мъск бяха като на слон в стъкларски магазин, а резултата от тях беше, че на съвсем половината чиновници на Twitter им беше показана вратата, включително на доста от висшите чиновници на компанията, както и на съвсем всички чиновници на Twitter в Индия. Впоследствие обаче се оказа, че дейностите са били може би прибързани и бяха върнати назад. Отново Мъск вкара, която вместо да внесе повече сигурност и отбрана подейства назад и разумно беше анулирана. Всичко това на фона на дълготраен отлив на консуматори от платформата, както и на експерти, несправяне със отбраната и сигурността на уеб страницата. Именно последните можеха да осуетят сключването на договорката. В предварителните договаряния сред Twitter и Мъск, известният бизнесмен твърдеше, че от обществената мрежа укриват същинския брой подправени регистрации и ботове в Twitter – нещо, което беше отричано упорито от Twitter. Скоро по-късно се появи и Питър Затко, към този момент някогашният началник на сигурността в Twitter, който съществени пропуски в защитните практики и политики на Twitter. Междувременно в даркуеб пространството се над 5 000 000 записа с персонални данни на консуматори на мрежата, които се допуска, че са добити посредством експлоатиране на към този момент известна накърнимост, засягаща страницата и мобилната версия на Twitter за Android. На фона на всичко това, сегашното овакантяване на Киснър наподобява напълно разумно.

„ Взех сложното решение да напусна Twitter. Получих опцията да работя с удивителни хора и съм горда с екипите по конфиденциалността, сигурността и хората от IT отделите, с които работих и това, което свършихме дружно “, написа Киснър в Twitter в края на предходната седмица. Заедно с нея, компанията са напуснали основният отговорник по запазване на конфиденциалността Деймиън Киърън и Мариан Фогърти, която дава отговор за връзките с Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати и съблюдаване на регулациите във връзка с сигурността. Именно регулаторите се оказаха и първите критици на обстановката в тази ситуация:

„ Следим с дълбока угриженост скорошните събития в Twitter. Никоя компания или изпълнителен шеф не е над закона и фирмите би трябвало да съблюдават споразуменията ни по координиране. Нашите ревизирани разпоредителни заповеди ни дават нови принадлежности, с които да подсигуряваме спазването на регулациите и сме подготвени да ги използваме “, написа в изказване до Techcrunch представител на комисията. Компанията е под специфичен контрол от Комисията от 2011 година насам поради нееднократни пропуски в сигурността и отбраната на потребителите си. По силата на подписаното съглашение сред двете страни, точно шефът по сигурността би трябвало да реализира систематична връзка с представителите на комисията по отношение на положението на сигурността и съблюдаване на договореностите. Както написа в Slack някогашен чиновник на Twitter, напускането на Киснър слага компанията в много рискова обстановка сега.

„ Всичко това е изключително рисково за потребителите ни. Вземайки поради това, че комисията може да (и ще) санкции Twitter милиарди долари по силата на подписаното съглашение, това може да се окаже изключителни нездравословно за живота на Twitter като платформа. Потребителите не заслужават това “, написа той, представен от медията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР