Главният оперативен директор на TAL Education Group - базирана в

...
Главният оперативен директор на TAL Education Group - базирана в
Коментари Харесай

Учител по математика стана милиардер

Главният действен шеф на TAL Education Group - основана в Пекин компания, която предлага образование на китайски възпитаници по главно просветителни предмети, стана втория милиардер в компанията, откакто цената на акциите й набъбна двойно през последната година. Китайските родители харчат приблизително по 42 892 $ всяка година за образованието на децата си, като 93% заплащат за частни уроци, съгласно отчет на HSBC Holdings Plc, пише Профит бг.

Това търсене увеличи пазарната капитализация на TAL до 21.1 милиарда $, или с към 46% повече от тази на главния й съперник New Oriental Education & Technology Group Inc.

Американските депозитарни разписки на TAL нарастнаха с 1.5%, до 37.13 $ в сряда в Ню Йорк.

36-годишният Лиу, който е първия преподавател по математика, който се причислява към компанията, става шеф на подразделението за междинните учебни заведения през 2005 година, а след това оглавява отдела по образование и изследване и заема още няколко управителни позиции, преди да се изкачи до сегашния си пост, съгласно уеб страницата на TAL.

Той има 4.7-процентен дял в компанията, който се прави оценка на 1 милиарда $. Другият милиардер в TAL е създателя на компанията Жанг Баксън.

“Печалбите на TAL идват главно от увеличението на записващите се за курсовете на компанията. Положително настроени сме във връзка с среднообразователния пазар поради елитната система на асортимент и желанието на китайците да се изкачват в обществената подчиненост. ” споделя Гони Гу, анализатор в Bocom International.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР