Главният обвиняем по делото за фалита на КТБ Цветан Василев

...
Главният обвиняем по делото за фалита на КТБ Цветан Василев
Коментари Харесай

Цветан Василев: Делян Пеевски е бил помолен да напусне Дубай

Главният обвинен по делото за банкрута на КТБ Цветан Василев съобщи в предаването "Въпросите " на TV1, че претендентът за народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски е бил помолен да напусне Обединените арабски емирства (ОАЕ). Той добави, че има информация, че Пеевски се пробва да си отвори нови банкови и офшорни сметки в други страни от района, само че това нямало по какъв начин да се случи.
"Забележете, че Пеевски е почнал с офшорните си компании главно след банкрута на КТБ. Той е мощно обезпокоен от глобите, наложени му по закона "Магнитиски " и прави неистови опити да се избави, само че няма късмет. Най-сигурното място за него е в България, където главните му козове са прокуратурата и в частност Иван Гешев, както и Антикорупционната комисия ", сподели Василев.
Той посочи, че Пеевски мъчно може да си открие сметки в други страни, защото след глобите по "Магнитски " "нито една банка няма да се експонира пред американците, с цел да отбрани глобен от тях ". Цветан Василев сподели още, че има информация, че против претендента за народен представител от Движение за права и свободи се водят две следствия в Европа.
По думите му Пеевски има прикрито присъединяване във компанията "Сиела Норма ", която доставя машините за гласоподаване. Според него той има въздействие във компанията, като даже изрази мнение, че облагата от даването на машините чартърен се разпределя някъде, само че не посочи какво има поради. Василев посочи, че се познава от дълго време със притежателя на компанията Веселин Тодоров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР