Главният мениджър на национален отбор жени индивидуално Бранимира Маркова заяви,

...
Главният мениджър на национален отбор жени индивидуално Бранимира Маркова заяви,
Коментари Харесай

Бранимира Маркова: Момичетата имат огромна нужда от състезания

Главният управител на народен тим дами самостоятелно Бранимира Маркова съобщи, че онлайн шампионатите са опция за гимнастичките при неналичието на надпревари поради пандемията от ковид. Вчера Катрин Тасева завоюва един сребърен и четири бронзови оценки в онлайн конкуренция, проведена от съветската федерация по художествена гимнастика.
" За първи път участваме в онлайн шампионат. Въпреки нетипичният метод на осъществяване, се опитахме да създадем една спортна атмосфера, която оптимално да се приближи до същинско състезание. Искаше ми се да вземем присъединяване с всички девойки от националния тим, само че заради рестриктивните мерки, които са в действие в страната ни, гимнастичките под 18 години не съумяха да се приготвят, а Боряна Калейн се разболя. Тази година ни се наложи да стопираме подготовката няколко пъти и сега ни се постанова да наваксваме доста. Момичетата имат голяма потребност от надпревари и по тази причина всяка една сходна опция е в плюс за нашата подготовка ", сподели Маркова във видео изявление за фейсбук страницата на БФХГ.

Тасева стана трета в многобоя, взе сребро на финала на бухалки и бронзови отличие на обръч, топка и лента.

" Радвам се, че имах опция да взема присъединяване в този онлайн шампионат. Представих се малко по-добре от европейското състезание в Киев. Моята подготовка беше десети пъти възпрепятствана. Явно изкарах този вирус много тежко, само че не сме знаели, че това е КОВИД-19, защото всички проби и проучвания бяха негативни. Но се оказа в действителност, че имам антитела и то много. Смятам, че за тези два месеца, в които не спряхме работата си започнах да се представям все по-добре. Ще се веселя да има още такива изяви и надпревари. Разбира се, има още доста върху какво да се работи, защото гимнастиката стана доста комплицирана. Всеки гледа да натрупа съчетанията си с доста компликации, с цел да получи оптимално висока оценка. Ние също. Тези оценки, които получих аз от 25 и 26 точки са единствено мистерия за цялостния потенцал на едно мое комбиниране. Имаше детайли, които пропуснах, позволих и неточности, само че като цяло направих по-добро показване от европейското състезание и се надявам да продължим по този начин да работим ", сподели Тасева след надпреварата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР