Главният медицински ръководител в Австралия проф. Пол Кели и експертите

...
Главният медицински ръководител в Австралия проф. Пол Кели и експертите
Коментари Харесай

Австралийски учени се карат за ваксините на AstraZeneca и Pfizer

Главният медицински началник в Австралия проф. Пол Кели и специалистите по инфекциозни заболявания опазиха обезпечаването на 54 милиона дози ваксина Covid-19, създадена от Оксфордския университет и фармацевтичната компания AstraZeneca , на фона на опасения, че имунизацията няма да бъде задоволително ефикасна за реализиране на стаден имунитет, оповестява " Гардиън ".

Президентът на австралийското и новозеландското общество за имунология, проф. Стивън Търнър съобщи, че Австралия би трябвало да спре разпространяването на имунизацията AstraZeneca , защото има " по-ниска успеваемост ". " Не можете да разчитате на нея, с цел да установите стаден имунитет ", разяснява той.

Ръководителят на западноавстралийския клон на Австралийската здравна асоциация доктор Андрю Милър , който е анестезиолог, повтори мненията на австралиеца, като сподели: " Трябва да създадем пауза и да разгледаме какви ще бъдат резултатите , преди да вземем по-нататъшни стъпки. "

Междинните резултати от изпитванията на имунизацията Oxford/AstraZeneca откриха, че имунизацията защищава от симптоматично заболяване в 70% от случаите , като успеваемостта на имунизацията е 62% за тези, които са получили две цялостни дози, и 90% при тези, които са получили половината, по-късно цялостна доза.

Проф. Кели съобщи в сряда, че имунизацията AstraZeneca е ефикасна, безвредна и висококачествена . " Тя е доста ефикасна ", сподели Кели. " Това ще избави животи . Използвайки тази ваксина, ще можем да защитим огромна част от популацията в Австралия. " Той сподели, че Австралия е осигурила и дози от други претенденти за ваксина, в това число имунизацията Pfizer.

Ваксината Pfizer е нов тип ваксина , съдържаща влакна от генетичен материал, наименуван mRNA . Когато навлезе в клетките в организма ги инструктира да основат част от " шипестия " протеин, който е неповторим за вируса. Тези безобидни късчета протеин провокират реакция на имунната система, тъй че в случай че се болести с същинския вирус, тялото ще знае по какъв начин да го нападна .

Ваксината на Oxford/AstraZeneca е вирусна векторна ваксина, съдържаща слаб или деактивиран вирус , който не може да аргументи заболяване . Този вирус има генетичен материал от вируса Covid-19, вметнат в него. След като вирусният вектор влезе в човешките кафези, клетките основават протеин, неповторим за Covid-19 . Това задейства тялото да стартира да построява имунен отговор .

Едно от преимуществата на имунизацията AstraZeneca е, че тя може да бъде създадена в Австралия , до момента в който технологията за всеобщо произвеждане и предпазване в студена верига на по-новите mRNА ваксини не е налична в Австралия .
 AstraZeneca изиска от Европейски Съюз да утвърди имунизацията й
AstraZeneca изиска от Европейски Съюз да утвърди имунизацията й

AstraZeneca подаде документи в Европейската организация по медикаментите

51 милиона дози от протеиновата ваксина Novavax също са обезпечени , а Австралия се причисли към механизма Covax, който ще разреши да бъдат закупени повече дози ваксини и други ваксини, когато станат налични.

" Всички те са доста положителни ваксини във връзка с ефикасността при симптоматично заболяване. И трите ваксини , които до момента са разгласили данните си в профилираните списания, AstraZeneca, Pfizer и Moderna , всички демонстрират забележителен резултат против тежко заболяване ", разяснява проф. Кели.

По думите му, " имаме няколко яйца в кошницата ", добавяйки, че Съединени американски щати, Англия и други също са обезпечили милиони дози от имунизацията AstraZeneca и в никакъв случай не се случвало Австралия да бъде принуждавана да избира една ваксина пред друга.

Федералното държавно управление ще организира брифинги с разнообразни заинтригувани страни , здравни експерти и откриватели , за да изясни научно другите претенденти за ваксини в Австралия и да почисти всяка дезинформация .

Проф. Лин Гилбърт , ръководител на Експертната група за надзор на инфекциите, която дава самостоятелни и учредени на доказателства препоръки на федералното държавно управление, съобщи, че мненията, призоваващи за прекъсване на разпространяването на AstraZeneca, са " неправилни ".

Професор по инфекциозни заболявания и някогашен консултант на СЗО, Питър Колиньон, дефинира апелите да се спре доставката на AstraZeneca като " фикс идея ". Някои от хората, които приканват за прекъсването , са същите хора или групи, " които преди три седмици споделяха: Не задържайте стартирането на имунизациите в Австралия, просто ги пуснете в този момент . Мисля, че това прескачане от една прекаленост в друга. "
 BioNTech-Pfizer ще създаде 2 милиарда ковид ваксини през 2021 година
BioNTech-Pfizer ще създаде 2 милиарда ковид ваксини през 2021 година

Двете компании към този момент са ангажирани за повече от половината от тази численост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР