Главният лекар в една от най-добрите болници в Шанхай заяви,

...
Главният лекар в една от най-добрите болници в Шанхай заяви,
Коментари Харесай

Над 70% болни от коронавирус в Шанхай

Главният доктор в една от най-хубавите лечебни заведения в Шанхай съобщи, че 70% от популацията на мегаполиса е инфектирано с COVID-19 по време на големия скок на случаите в Китай, оповестиха държавните медии.

Рязкото повишаване на броя на инфектираните пристигна, откакто строгите ограничавания бяха ненадейно разхлабени предишния месец без предизвестие или подготовка и бързо препълниха лечебните заведения и крематориумите.

Чен Ержен, вицепрезидент на болница " Руейджин " и член на експертната консултативна група по Коронавирус в Шанхай, пресметна, че по-голямата част от 25-те милиона поданици на града може да са инфектирани.

„ Сега разпространяването на епидемията в Шанхай е доста необятно и е достигнало до 70% от популацията, което е 20 до 30 пъти повече, в сравнение с (през април и май) ", сподели той пред студио Dajiangdong.

Шанхай претърпя изтощително двумесечно блокиране от април, по време на което над 600 000 поданици бяха инфектирани и доста от тях бяха откарани в всеобщи карантинни центрове. Сега обаче разновидността Омикрон се популяризира безотговорно в целия град и специалистите предвиждат, че инфекциите там ще доближат своя пик при започване на 2023 година

В други огромни градове, сред които Пекин, Тиендзин, Чунцин и Гуанджоу, китайските здравни чиновници допускат, че вълната към този момент е достигнала своя пик.

Чен добави, че в неговата болница в Шанхай всекидневно се одобряват по 1600 пациенти по неотложност - двойно повече, в сравнение с преди анулацията на рестриктивните мерки - като 80% от тях са пациенти с Коронавирус.

„ Повече от 100 коли за спешна помощ идват в болничното заведение всеки ден ", е представен да споделя той, като прибавя, че към половината от незабавните приеми са на уязвими хора на възраст над 65 години.

Китайските управляващи се приготвят за вирусна вълна, която ще засегне селските региони на Китай с незадоволително запаси, защото милиони хора се приготвят да пътуват до родните си места за едноседмичния празник на Лунната нова година, който стартира на 21 януари.  

В изявление за държавната телевизия CCTV в понеделник служителят на Националната здравна комисия (НЗК) Дзяо Яхуи призна, че оправянето с упования пик в селските региони ще бъде " голямо предизвикателство ".

„ Това, което най-вече ни тормози, е, че през последните три години никой не се е прибирал вкъщи за Лунната нова година, само че тази година най-сетне ще може “, сподели Дзяо. „ В резултат на това може да има ответна вълна от градски поданици в провинцията, с цел да посетят роднините си, тъй че сме още по-притеснени за епидемията в селските региони. “

Тя също по този начин призна за натиска върху незабавните отделения на лечебните заведения и даде обещание, че управляващите ще координират медицинските запаси, с цел да обезпечат лекуване на пациентите в недофинансираните региони. 

Междувременно над 10 страни постановиха ограничавания за тестване на Коронавирус на пасажерите от Китай, откакто Пекин разгласи, че границите му ще бъдат отворени още веднъж от 8 януари. Държави, измежду които и Съединени американски щати, показаха като причина за ограничение на пътуванията неналичието на бистрота на Пекин във връзка с данните за инфекциите и риска от нови разновидности. 

От декември насам Китай е записал единствено 22 смъртни случая от Коронавирус, като при започване на месеца фрапантно стесни критериите за систематизиране на такива случаи. 

Днес обаче Дзяо съобщи пред кореспонденти, че Китай постоянно е разгласил данни " за смъртните случаи и тежките случаи на COVID-19 в духа на неприкритост и бистрота ". 

" Китай постоянно се е придържал към научните критерии за оценка на смъртните случаи от COVID-19, от началото до края, които са в сходство с интернационалните критерии ", сподели Дзяо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР