Главният изпълнителен директор Оливър Щтайл удари камбаната в началото на

...
Главният изпълнителен директор Оливър Щтайл удари камбаната в началото на
Коментари Харесай

TeamViewer направи най-голямото борсово предлагане в Европа за годината

Главният изпълнителен шеф Оливър Щтайл удари камбаната при започване на търговията във Фрункфурт през днешния ден.

© Ralph Orlowski Германската софтуерна компания TeamViewer реализира най-голямото първично обществено предложение на акции (IPO) за годината в Европа. Тя пласира на борсата във Франкфурт 84 млн. нови акции на цена от 26.50 евро за брой. Инвеститорите правят оценка компанията на 5.25 милиарда евро по емисионна стойност, оповестява Reuters. В първия ден от търговията книжата леко поевтиняха до 25.50 евро.

Всичките приходи в размер на 2.21 милиарда евро ще отидат отиват за финансовия вложител Permira, който през 2014 година заплати 870 млн. евро за цялата компания. В момента Permira е притежател на 58% от акциите.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Успешното IPO е добър знак и за софтуерните компании във Франкфурт, където се търгуват добре най-вече акции на промишлени и автомобилни компании.

Бизнесът на немската компания

Със софтуера на TeamViewer могат да бъдат свързани компютри, да вземем за пример за отдалечена поддръжка, за дистанционно управление на машини или за онлайн конференции. За настоящата година компанията чака продажби в диапазона 310-320 млн. евро, което, в случай че се случи, ще е с една трета повече от 2018 година Този висок ритъм на повишаване на приходите се чака да се задържи в средносрочен проект.

Софтуерът на компанията е конфигуриран на 2 милиарда устройства, като компанията промени бизнес модела си - разрешава безвъзмезден достъп за физически консуматори, до момента в който корпоративните клиенти заплащат такса за абонамент.

TeamViewer може да наеме повече хора в Съединени американски щати и да открие офиси в Китай, Япония, Индия и Сингапур, с цел да разшири продажбите си. Само в Китай TeamViewer има " десетки милиони " консуматори, които не заплащат, множеството от които компанията желае да трансформира в плащащи клиенти, съобщи пред Bloomberg по-рано през месеца основният изпълнителен шеф Оливър Щтайл.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР