Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Диес е изключително активен

...
Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Диес е изключително активен
Коментари Харесай

Има по-важни неща: Skoda няма да се появи в САЩ, дизелите на VW - също

Главният изпълнителен шеф на Volkswagen Херберт Диес е извънредно деен онлайн в последно време. Тази седмица изборът му падна във форума на Reddit, където взе участие в къса Q&A сесия. Един от най-належащите въпроси беше за навлизането на марката Skoda на пазара в Северна Америка.

Херберт Дис сподели, че Skoda има по-важни неща за извършване. Производителят от Млада Болеслав вкарва платформата MQB-A0 на пазарите на Русия, Индия, както и в страните от Африка и Латинска Америка. Всъщност тези пазари са се трансформирали в целеви за компанията.

В допълнение, потребителите попитаха за връщането на дизеловите мотори на Volkswagen на пазарите в Съединени американски щати и Канада. Според ръководителя концернът не обмисля такава опция след абсурда, прочут като " Дизелгейт ".

`Има

Мястото на дизеловите модели през идващите години ще стартират да се заемат от електрически модели. Още на 9 март ще бъде показан електрическият ван ID.Buzz, който ще влезе в продажба в Съединени американски щати през 2023 година единствено като пътнически модел.

В същото време в Европа автомобилът ще стартира да се продава преди края на тази година в две конфигурации едновременно - пътническа и товарна. Също по този начин стана известно, че през 2025 година в Съединени американски щати ще се появи кемпер от серията California с напълно електрически силов тракт.

Наред с други неща, Диес сподели, че Volkswagen обмисля да навлезе на пазара в Северна Америка с пълноразмерен пикап и кабриолет, основан на ID.3.
`Има

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР