Главният изпълнителен директор на UniCredit SpA Жан Пиер Мустие ще

...
Главният изпълнителен директор на UniCredit SpA Жан Пиер Мустие ще
Коментари Харесай

UniCredit съкращава 8 000 работни места и връща €2 милиарда на инвеститорите

Главният изпълнителен шеф на UniCredit SpA Жан Пиер Мустие ще възнагради вложителите с €2 милиарда под формата на назад изкупуване на акции в идващите четири години. В същото време най-голямата италианска банка ще редуцира и 8 000 души, с цел да спести разноски на фона на бавния стопански напредък и негативните лихви, предава Bloomberg.

Институцията със седалище в Милано ще усили потока пари към акционерите посредством композиция от дивиденти и първото назад изкупуване на акции от най-малко 2005 година насам. Съкращенията на чиновници, равняващи се на над 9 % от общия брой, ще пристигна частично посредством затварянето на 500 клона в Западна Европа. UniCredit разгласи и настрана изкупуване, равно на 10 % от облагата през тази година.

През 2019 година банката ще усили разпределението на капитал до 40 % от главната облагата. До 2023 година то ще нарасне до 50 % от облагата.

Мустие се пробва да усили възвращаемостта за вложителите посредством редуциране на разноските и по-висока успеваемост, до момента в който дава сигнал, че за UniCredit също е мъчно да усили растежа във времена на негативни лихви. Очаква се приходите и разноските да останат без обилни промени до 2023 година, а банката ще се концентрира върху органически напредък, вместо да се пробва да прави придобивания.

Акциите на UniCredit се повишиха с до 1,5 % в търговията в Милано, а от началото на годината са поскъпнали с 28 %. Индексът STOXX Europe Banks записва повишаване от 2,5 % за същия интервал.

UniCredit чакат към €1 милиард спестени разноски в Западна Европа, частично посредством и на затварянето на клонове и съкращаването на работни места.

UniCredit също по този начин ще форсира проекта си за понижаване на неприятния дълг, като даде обещание да понижи необслужваните заеми до по-малко от €9 милиарда до края на годината и под €5 милиарда до края на 2020 година

Миналият месец банката регистрира най-хубавото си тримесечие от десетилетие насам, като облагата се повиши с 26 % до €1,1 милиарда Банката съобщи още, че ще изразходва 9,4 милиарда евро за осведомителни технологии през идващите четири години.

Добавяйки проектите на UniCredit, тази година банките по света оповестиха съкращения на над 73 хиляди работни места, като 86 % от тях в Европа. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР