Главният изпълнителен директор на Twitter Илън Мъск обяви, че ще

...
Главният изпълнителен директор на Twitter Илън Мъск обяви, че ще
Коментари Харесай

Илън Мъск обяви, че напуска поста главен изпълнителен директор на Twitter

Главният изпълнителен шеф на Twitter Илън Мъск разгласи, че ще съобщи поста си и ще заеме позицията на изпълнителен шеф и основен софтуерен шеф на компанията след към шест седмици. Чрез своя обява в обществената платформа от 11 май милиардерът заяви, че е наел нов основен изпълнителен шеф на X Corp., компанията майка на Twitter, който евентуално ще го размени в края на юни или началото на юли.

Макар и да не се загатват имена, от написаното от Мъск излиза наяве, че неговият правоприемник на поста ще бъде жена. Собственикът на Space X прибавя, че новите му отговорности ще включват ръководенето на продуктовите, софтуерните и систематичните интервенции.

Мъск пое ръководството на Twitter през октомври 2022 година, откакто закупи компанията против 44 милиарда $. Роденият в ЮАР бизнесмен уволни съвсем незабавно след подписването на договорката някогашния основен изпълнителен шеф Параг Агравал, наследил Джак Дорси, съоснователят на платформата, която започва за първи път през 2006 година

Илън Мъск разгласи проектите си да придобие Twitter през април 2022 година По време на неговото ръководство бяха въведени доста спорни политики на компанията, в това число последователно унищожаване на предходната система за верификация на платформата, последвано от къса подмяна на логото на Twitter с това на криптовалутата Dogecoin и няколко всеобщи съкращения. Мъск остава основен изпълнителен шеф на SpaceX и Tesla.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР