Главният изпълнителен директор на Twitter - и нов собственик -

...
Главният изпълнителен директор на Twitter - и нов собственик -
Коментари Харесай

Мъск спешно си издирва заместник в Twitter

Главният изпълнителен шеф на Twitter - и нов притежател - Илон Мъск, си търси заместител. Спешно. Това стана след крайните резултати от анкетата, която самият Мъск пусна в обичаната си платформа.

Тя слага простоват въпрос - би трябвало ли Мъск да напусне основната позиция. Милиардерът акцентира, че ще последва решението от анкетата.

Над 17 млн. души гласоподаваха, като 57,5% от тях гласоподаваха " да ". Забележително е, че поддръжката към Мъск е толкоз висока, като се има поради, че голям брой от критиците му проведоха за часове активни кампании за гласоподаване.

Мъск твърди, че ще си удържи на думата - сега в който откри " някой задоволително малоумен, че да се хване на работа ".

Милиардерът обаче сподели и че не е удовлетворен от резултатите - като съобщи, че може би единствено платени консуматори - тези, които дават 8 $ на месец за Twitter Blue - би трябвало да могат да гласоподават в анкети. 

Факт е, че още в самото начало Мъск разгласи, че поема поста краткотрайно и ще търси някой различен в близкото бъдеще.

За три месеца в ръководството на Twitter, милиардерът натрупа главно негативи. Бизнесменът, който купи компанията за над 40 милиарда $, уволни мигновено близо половината от чиновниците. После небрежно вкара платена версия на верификацията, смъкна я и пусна още веднъж преди седмица. 

Модерацията на Twitter на процедура се срина, а за край Мъск изгони от платформата редица публицисти, които отразяват точно обществената мрежа. Това докара до неоправдателни заявления от страна на Организация на обединените нации и Европейски Съюз.

А в това време от това страдат и другите компании на Мъск - Tesla и SpaceX, на които също е номинално основен изпълнителен шеф. Акциите на Tesla падат, а доста от акционерите считат, че той няма време да обърне изключително внимание на главните си марки поради Twitter.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР