Главният изпълнителен директор на турската компания Appsilon Enterprise Тайлан Ерол

...
Главният изпълнителен директор на турската компания Appsilon Enterprise Тайлан Ерол
Коментари Харесай

Производител на диаманти с инвеститорски интерес в Пловдив

Главният изпълнителен шеф на турската компания Appsilon Enterprise Тайлан Ерол се срещна със зам.-кмета Стефан Стоянов. Компанията е старт-ъп, който създава диаманти в лабораторни условия, с употреба в редица промишлености, измежду които производството на чипове и квантови датчици.
Прочетете още
Това е втора среща сред страните след присъединяване на Стоянов в интернационален бизнес конгрес, който се организира в Истанбул по-рано тази година. Тогава зам.-кметът показа пред редица задгранични компании капацитета на града в областта на високотехнологичните производства и научноизследователските действия.

„ Индустриалните зони и локалната стопанска система в Пловдив се концентрират от ден на ден върху високотехнологични производства и такава ще е наклонността най-малко идващите 10-15 години. Това са всеобщо по-малки компании с не повече от 200-250 чиновници, само че които създават артикули с извънредно висока добавена стойност, “ изясни Стоянов. По думите му наличието на сходни производства ще помогне на локалната стопанска система да притегли от ден на ден вложители в секторите с висока добавена стойност, с което да нарасне и брутният вътрешен артикул.

Главният изпълнителен шеф показа, че Пловдив е на финалната права за привличане на Appsilon Enterprise, като се бори с още няколко дестинации. Очаква се компанията да вземе решение до края на годината и до края на 2024 да стартира индустриалната си активност. Чрез завършването на плана ще бъдат разкрити 100 нови работни места.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР