Главният изпълнителен директор на Тесла (Tesla Inc.) Илон Мъск обяви,

...
Главният изпълнителен директор на Тесла (Tesla Inc.) Илон Мъск обяви,
Коментари Харесай

Мъск обяви планове за експанзия в Европа в сегментна на компактните автомобили

Главният изпълнителен шеф на " Тесла " (Tesla Inc.) Илон Мъск разгласи, че неговата компания може да разшири пазарния си дял в Европа, където да създава стилен електрически автомобил.

" Възможно е в Европа да има смисъл да се направи, допускам, стилен автомобил, може би хечбек или нещо сходно “, показа Мъск на европейска онлайн конференция за батериите, проведена от немското държавно управление, съобщи БНР.

Той добави, че " за разлика от Европа, колите в Съединени американски щати са по-големи заради персонални вкусови съображения. В Европа хората са склонни колите им да бъдат по-малки ".

Мъск означи, че е имал известни проблеми с паркирането на електрическия автомобил Tesla Model X с дължина пет метра в немската столица Берлин.

" Карах Model X из Берлин и имахме много проблеми с намирането на място за паркиране, където да се поберем ", сподели той.

Базираният в Калифорния авто производител сега продава 4 модела коли, в това число междинния си седан Model 3 и междинния състезателен автомобил Model Y. Всичките транспортни средства на Tesla са с няколко десетки сантиметра по-дълги от автомобила Golf на Volkswagen, европейски пример в компактните седани.

На международно равнище Tesla също по този начин би трябвало да пусне на пазара новия си пикап " Cybertruck " в границите на две години, припомня Ройтерс.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР