Главният изпълнителен директор на Tesla Inc (TSLA.O) Илон Мъск продаде

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Inc (TSLA.O) Илон Мъск продаде
Коментари Харесай

Мъск продаде още акции на Tesla

Главният изпълнителен шеф на Tesla Inc (TSLA.O) Илон Мъск продаде акции на производителя на електрически автомобили на стойност 6,9 милиарда $ , като написа в Twitter, че е значимо да се избегне незабавна продажба на акции на Tesla поради на правосъдния спор с Twitter Inc (TWTR.N) по отношение на договорката за усвояване на стойност 44 милиарда $.

Мъск, най-богатият човек в света , беше декларирал през април, че " не се възнамеряват по-нататъшни продажби на TSLA " - откакто тогава той продаде акции на компанията на стойност 8,5 милиарда $.

Но правни специалисти допускат, че в случай че Мъск загуби борбата си против Twitter и бъде заставен да приключи придобиването или да заплати огромна наказателна клауза, може да се наложи да продаде още акции на Tesla.

Мъск скапе съглашението си от 25 април за закупуване на обществената медийна платформа и двете страни са изправени пред продължителна правосъдна борба, която към момента може да коства на Мъск милиарди долари. Двете страни ще се явят на правосъден развой на 17 октомври.

При последната продажба на акции Мъск е продал към 7,92 млн. акции в интервала сред 5 и 9 август , съгласно голям брой документи. Сега той има 155,04 млн. акции на Tesla.

С последните продажби общият размер на продажбите на акции на Мъск възлиза на към 32 милиарда $ за по-малко от една година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР