Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск се опита да

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск се опита да
Коментари Харесай

Илон Мъск разкри какви данъци ще плати тази година. Поставя исторически рекорд

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск се опита да обясни какъв брой дължи на държавното управление на Съединени американски щати, пишат американските медии. Ексцентричният милиардер съобщи, че ще добави повече пари към бюджета на Съединени американски щати тази година, в сравнение с всеки различен американец в историята.

" За тези, които се чудят, ще платя над $11 милиарда тази година ", написа Мъск в Twitter в понеделник в явен опит да спре спекулациите по отношение на дължимите от него налози.
 Time: Илон Мъск е
Time: Илон Мъск е " персона на годината "

За 2021-а година

Милиардерът, притежател на Tesla и SpaceX, разпродава акциите си на Tesla с непрестанно възходящи темпове, като от началото на ноември се лиши от към 12,9 милиона акции на стойност близо $14 милиарда.

Припомняме, че Илон Мъск провокира огромно неспокойствие предишният месец, откакто попита своите почитатели в Twitter дали би трябвало да се отърве от 10% от акциите си на Tesla и откакто даде обещание да се придържа към каквито и да било препоръки, които обществената мрежа ще му даде.

Темпото на продажбите наподобява е стимулирано от прагматични бизнес опасения, разясняват финансови специалисти оттатък океана. Мъск има време до август за договорка, която ще му разреши да закупи още веднъж акции на Tesla на към 1% от настоящата им стойност. За да направи това обаче, той е задължен да заплати налог върху продадените акции.
 Илон Мъск продаде акции на Tesla за още $1 милиард. Обмисля и агресия в Европа
Илон Мъск продаде акции на Tesla за още $1 милиард. Обмисля и агресия в Европа

Голямата ликвидация на Tesla продължава

Коментарът на Мъск за това какъв брой налози ще заплати на държавното управление на Съединени американски щати е в сходство с цифрите, представени от медиите. Например, The Business Insider заяви в четвъртък, че Мъск е изправен пред данъчна сметка, " от 12 милиарда $ ". Съобщава се, че основният изпълнителен шеф на Tesla дължи към 8,2 милиарда $ единствено за акциите, от които се е освободил през 2021-а година.

В допълнение към това се чака да заплати малко под 900 милиона $ налог върху чистия приход от вложения и още 2,9 милиарда $ налози в Калифорния, където беше централата на Tesla, до момента в който не беше разкрито през октомври, че ще се реалокира в Тексас.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР