Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обмисля сериозно“ изграждането

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обмисля сериозно“ изграждането
Коментари Харесай

Мъск обмисля дали да създаде нова социална мрежа

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск „ обмисля съществено “ построяването на нова обществена мрежа, съобщи Ройтерс.

Коментарът му пристигна в отговор на въпроса на консуматор в Twitter дали би обмисли построяването на нова платформа за връзки в интернет, включваща логаритъм с отворен код, която да дава приоритет на свободата на словото и да минимизира пропагандата.

Мъск, който е деен консуматор на Twitter, в последно време подлага на критика обществената мрежа за нейните политики. По думите му тя подкопава демокрацията, защото не съумява да отбрани свободното лсово.

По-рано той пусна анкета, в която попита почитателите си в Twitter дали обществената мрежа се придържа към правилата на свободата на свободата на словото. Цели 70% от респондентите дадоха отговор с „ не “.

„ Последиците от тази анкета ще бъдат значими. Моля, гласувайте деликатно “, написа Мъск в петък.

Ако Мъск се захване с построяването на нова обществена мрежа, той ще стане следващият бизнесмен, позициониращ се като бранител на свободното слово, надяващ се да притегли консуматори, които са недоволни от политиките на платформи като Twitter, Фейсбук и YouTube.

Досега нито една от фирмите, в това число Truth Social на някогашния президент Доналд Тръмп, които показват себе си като други възможности на откритите обществени мрежи, не е съумяла да ги приближи по мащаб и известност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР