Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, който миналата седмица

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, който миналата седмица
Коментари Харесай

Илон Мъск не иска да е в борда на директорите на Twitter |

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск, който предходната седмица се снабди с над 9% от акциите на Twitter, няма да влезе в борда на шефовете на компанията. Това съобщи главният изпълнителен шеф на Twitter Парадж Агравал посредством пост в обществената мрежа. 

Мъск трябваше да бъде назначен в борда публично на 9 април, само че същата заран той разгласи, че няма да се причисли, се споделя в туита на Агравал. 

„ Вярвам, че това е за положително. Ние имаме и постоянно ще ценим приноса на нашите акционери, без значение дали са в борда или не. Илон е най-големият ни акционер и ние ще останем отворени за неговия принос “, написа още той. 

Elon has decided not to join our board. I sent a brief note to the company, sharing with you all here.
— Parag Agrawal (@paraga)

Говорител на Twitter удостовери, че Мъск е решил да не се причислява към борда на компанията, като се базира на изказването на Агравал.

Новината идва към седмица, откакто Twitter разгласи, че възнамерява да назначи основния изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX в борда си за мандат, който изтича през 2024 година Когато стана ясно, че Мъск е закупил 9% от компанията, акциите на Twitter скочиха с 27% на 4 април, само че през идващите дни спаднаха със 7,5 на 100.

Също по този начин част от договорката предвиждаше Мъск да влезе в борда на шефовете в Twitter и да не придобива повече от 14,9% от акциите на компанията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР