Главният изпълнителен директор на Tesla) Илън Мъск изрази мнение, че

...
Главният изпълнителен директор на Tesla) Илън Мъск изрази мнение, че
Коментари Харесай

Мъск: За да направя Tesla лидер в AI и роботиката са ми необходими 25% контрол на компанията

Главният изпълнителен шеф на Tesla) Илън Мъск изрази мнение, че няма да може да направи от автомобилния производител водач в региона на изкуствения разсъдък и роботиката, без да има най-малко 25% от гласовете в компанията, което е съвсем два пъти повече от настоящия му дял.

Мъск написа в обява в платформата X, че в случай че не получи акции на Tesla, които са задоволителни, с цел да има това въздействие, само че те не са толкоз доста, че да не може да бъде оборен, той би предпочел да основава ИИ продуктите настрана от компанията за произвеждане на електрически автомобили Tesla. Продукти като автоматизирания програмен продукт Full Self-Driving на Tesla и прототипите на хуманоидни роботи се създават от дълго време, само че Мъск желае да развива Tesla в тези области колкото се може по-бързо.

Tesla не е единствено един елементарен стартъп, а цяла дузина, припомня Мъск. През април 2022 година по време на доклада за приходите на Tesla за първото тримесечие Мъск съобщи, че бизнесът обвързван с хуманоидния робот Optimus на компанията „ в последна сметка ще коства повече от бизнеса с електрическите автомобили и даже повече от изцяло самостоятелното шофиране “. Tesla е и компания за изкуствен интелект и роботика, съобщи той още през 2023 година

Компаниите с двукласова конструкция имат два или повече типа акции с разнообразни права на глас – нормално една с повече права на глас за създателите или ранните вложители и друга за останалите акционери с по-малко права на глас. Мъск желае да има общо 25% от всичките гласове на Tesla, с цел да преуспее и в областта на изкуствения разсъдък и роботиката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР