Главният изпълнителен директор на Тесла и Спейс Екс Илън Мъск

...
Главният изпълнителен директор на Тесла и Спейс Екс Илън Мъск
Коментари Харесай

Едно десетилетие в една графика: Илон Мъск в Туитър


Главният изпълнителен шеф на " Тесла " и " Спейс Екс " Илън Мъск несъмнено има един от най-ексцентричните и новаторски мозъци на нашия век. Не инцидентно той е и най-богатият човек на света със положение от 220 милиарда $.

Над 77 млн. почитатели всеки ден ревизират акаунта му в „ Туитър “, с цел да се опитат да схванат невероятните му послания, които потвърдиха, че могат да срутен всеки актив или да вдигнат цената му до неизмерими върхове.

Само един образец за това е оповестена фотография в обществената мрежа на кучето му от порода шиба ину, който докара до внезапно повишаване на криптовалутата SHIBA. След като Мъск разкри криптопортфейла си обществено, се оказа, че няма от въпросната валута и цената и падна фрапантно също толкоз бързо, колкото и се повиши.

Огромното му въздействие върху почитателите в „ Туитър “, провокира американската комисия за скъпи бумаги и тържища (SEC) да наложи инспекции на туитовете му от юрист и да изиска даване на записи за авансово утвърждение на анкетата в " Туитър ", която милиардерът организира през ноември за евентуална продажба на част от акциите си.

„ Мониторингът на SEC върху Мъск мина границата на тормоз “, декларират юристите на бизнесмена пред Ройтерс.

https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubopitno/koja-e-natasha-baset-novata-polovinka-na-ilon-mask.html

Защо би трябвало да следим Илън Мъск?

  • 77 млн. почитатели , което го прави 11-тия най-следван човек в „ Туитър “. Всеки негов туит има хиляди споделяния и мнения, което значи, че той е същински водач на мнение в софтуерния свят.
  • Споделя повече от 30 туита за един ден . А постовете му обгръщат необятен набор от тематики, от съществени диалози за техническите аспекти на продуктите му до безгрижни мемета.
  • Туитовете му имат същински отзив и въздействие върху криптопазара.


От „ Вижуъл Кепиталист “ изготвят голяма база данни от 15 хиляди туита на тех водача, които документират процесите в живота на Мъск в „ Туитър “ от регистрацията му през 2010г. до през днешния ден.

Може би не е изненадващо, че двете съществени неща, за които Мъск приказва най-вече, са Tesla и SpaceX. Той загатва и двете компании поредно през последното десетилетие и както демонстрира графиката са Tesla и SpaceX, като те се редуват в светлината на прожекторите, според от това кои са пиковите моменти за фирмите по това време.

Както още демонстрира горната графика, растежът на почитателите му стартира да ескалира сред края на 2017 година и средата на 2018 година, когато стана известен в публичното схващане.
  • Декември 2017 година: Пост в " Туитър ", че „ Боринг Къмпани “ възнамерява да пусне лимитирана серия огнехвъргачка. 20 000 бройки бяха продадени, преди продуктът да бъде спрян от произвеждане.
  • Февруари 2018 година: На фокус е най-бързият модел електрическа кола „ Тесла Роустър “.
  • Юли 2018 година: 12 момчета и техният преподавател попадат в капан в пещера в Тайланд и Илон се включва съществено в напъните да се опитат да ги спасят. Това включва неуместен — към този момент заличен — туит, отнасящ се за английски пещерен водолаз, който отхвърли да употребява мини подводницата му в избавителната акция.
  • Август 2018 година: Илон афишира в Twitter, че обмисля да смъкна от борсата акциите на " Тесла ", когато цената им падне до 420 $. Цената им пада за часове.
  • Септември 2018 година: Мъск се появява в подкаста на Джо Роуган и пуши трева с него. Кадрите с Мъск, дърпащ от димящата цигара с марихуана, стават международна сензация, а акциите на " Тесла " поемат тежък удар. Мъск се трансформира в попкултурна икона.
  • От 2016 до 2018 година: В този интервал Мъск отделя време най-вече на мощно рекламираната си връзка с актрисата и някогашна жена на Джони Деп, Амбър Хърд.

Ето ги и най-емблематичните моменти на Мъск след началото на регистрацията му в „ Туитър “ и формалното премахване на подправения профил, който се показва за него до този миг:

След този първи туит Мъск не туитва още веднъж до края на 2011 година Активността му в Twitter остава относително ниска до 2012 година


През май 2012 година Мъск споделя вълнението си, откакто галактическият транспортен съд " Драгон " се завръща сполучливо на Земята. Това кацане влиза в историята, защото SpaceX става първият търговски галактически транспортен съд, който доставя товар до Международната галактическа станция. Този туит демонстрира какъв брой е повишен ползата към Мъск. Тази вълнуваща вест има единствено към 350 ретуита.

В края на 2017 година Мъск стартира да продава артикули на " Боринг къмпани ", най-вече на смешка. Но продуктите се продават добре и Илон взема решение да направи още една крачка напред и да разгласи в " Туитър ", че ще пусне огнехвъргачка, в случай че бъдат продадени 50 000 шапки с марка " Боринг ". Шапките в действителност се разпродават и правилен на думата си, Мъск пуска лимитирана серия огнехвъргачки на цена от 500 $ за брой. Всичките 20 000 са разпродадени.



Мъск не се свени да показа мислите си за световната пандемия. На 6 март 2020 година той туитва, че „ суматохата с ковид е тъпа “. Оттогава той приказва гласно за недоверието си към антигенните проби.



През 2021 година Мъск надмина Джеф Безос и стана най-богатият човек в света.



Мъск разгласи, че Tesla е придобила 1,5 милиарда $ в биткойни, като възнамерява да ги одобри като заплащане.



Мъск се обръща към " Туитър ", с цел да попита потребителите дали би трябвало да продаде 10% от акциите си на " Тесла ", с цел да си заплати налозите.



В края на февруари, когато Русия стартира своята атака в Украйна, Михаило Федоров, вицепремиерът на Украйна и министър на цифровата промяна, прикани създателя на SpaceX с молба за поддръжка.





За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР