Главният изпълнителен директор на T-Mobile Майк Сиверт отхвърли опасенията за

...
Главният изпълнителен директор на T-Mobile Майк Сиверт отхвърли опасенията за
Коментари Харесай

Starlink е изпратил „стотици хиляди“ текстови съобщения след ураганите в САЩ

Главният изпълнителен шеф на T-Mobile Майк Сиверт отхвърли опасенията за радиосмущения от страна на спътниците за клетъчна връзка Starlink. Той съобщи още, че клетъчната услуга Starlink на SpaceX е доставила „ стотици хиляди “ текстови известия на жертвите на урагана.

„ По време на ураганите успяхме да тестваме с краткотрайна авторизация и видяхме, че стотици хиляди текстови известия бяха сполучливо изпратени на хора, които другояче нямаше по какъв начин да ги видят “, сподели Майк Сиверт.

По-рано този месец SpaceX получи краткотрайно позволение от FCC да употребява орбиталните си спътници за изпращане на незабавни известия до жителите на регионите, наранени от ураганите Хелън и Милтън. SpaceX също по този начин предложи услуга за изпращане на SMS известия през спътник на клиентите на T-Mobile в засегнатите от ураганите региони.

Това изказване дава визия за това по какъв начин сателитната технология на Starlink може да помогне на T-Mobile и други мобилни оператори да се оправят с проблемите с покритието, изключително когато настъпят бедствия. T-Mobile си партнира със SpaceX за идната нова услуга, която ще започва в края на 2024 година или началото на 2025 година

Засега услугите на Starlink са лимитирани до изпращане на текстови известия. Но SpaceX възнамерява да разшири опциите на услугата, тъй че да се поддържат гласови повиквания и интернет данни – предходни проби на компанията демонстрираха, че скоростта може да доближи до 14 Mbps.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР