Главният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск заяви, че „някои

...
Главният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск заяви, че „някои
Коментари Харесай

Мъск отказа да блокира руските медии

Главният изпълнителен шеф на SpaceX Илон Мъск съобщи, че „ някои правителства” са поискали от компанията да блокира съветските медии, като ги смъкна от своята сателитна широколентова услуга Starlink, съобщи Technews.bg.

В туит, който разгласява в събота, Мъск разгласи, че компанията няма да извърши настояването, „ в случай че не ни опрат револвер в слепоочието”. Според шефа, настояването не е пристигнало от Украйна. „ Съжалявам, само че съм абсолютист на тематика независимост на словото”, добави той.

Наред с това Мъск сподели, че SpaceX краткотрайно ще измести целите си, с цел да се концентрира върху киберсигурността и превъзмогването на опитите за заглушаване на сигнала на компанията. Това решение, по думите му, ще докара до „ леки забавяния” в стартирането на ракетата за многократна приложимост Starship и спътниците Starlink V2.

Позицията на SpaceX внезапно се отличава от тази на болшинството западни компании, които блокираха достъпа до съветските държавни медии в цяла Европа и Съединени американски щати. Ограничението важи най-много за съветските държавни медии Russia Today и Sputnik поради „ ролята им в разпространяването на дезинформация” и „ неистини за оправдаване на войната на Путин”.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР