Главният изпълнителен директор на SpaceX Илън Мъск заяви, че компанията

...
Главният изпълнителен директор на SpaceX Илън Мъск заяви, че компанията
Коментари Харесай

Мъск обяви, че след като при кацането улови ракетата носител Super Heavy ще последва полетът на Starship до Марс

Главният изпълнителен шеф на SpaceX Илън Мъск съобщи, че компанията ще успее да кацне с галактическия транспортен съд Starship на Марс след три до четири години. Той съобщи това посредством видеовръзка по време на Международния конгрес по астронавтика в Баку.

„ Мисля, че е изцяло допустимо да създадем тестово безпилотно кацане там в границите на идващите четири години “, сподели Мъск пред Клей Моури, президент на Международната федерация по астронавтика

Когато Мъск показа Starship през 2016 година, той съобщи, че първото безпилотно кацане на SpaceX на Червената планета ще се случи през 2022 година, а първият полет с хора на борда ще се реализира през 2024 година Само че тогава никой не подозираше, че ще има съветска инвазия на територията на Украйна.

Мъск също по този начин предвижда по кое време кулата за изстрелване за първи път ще се опита да хване Super Heavy при кацането. Той съобщи, че има „ обичайно огромен късмет “ да хване ракетата-носител през идната една година и вероятно да изведе галактическия транспортен съд в и от околоземна орбита преди края на идната година.

Ако всичко върви по проект, Starship ще направи една частична обиколка към Земята и ще се приземи в Тихия океан край крайбрежията на Хаваите. Следващото основно тестване по време на полета ще бъде топлинният щит, който към момента не е тестван.

„ Надяваме се, че ще се получи, само че не сме безусловно сигурни. Затова, в случай че не се получи, желаеме това да стане над Тихия океан, където съвсем няма хора “, сподели още Мъск.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР