Главният изпълнителен директор на SpaceX и Tesla Илон Мъск е

...
Главният изпълнителен директор на SpaceX и Tesla Илон Мъск е
Коментари Харесай

Мъск продължава да продава акции на Tesla

Главният изпълнителен шеф на SpaceX и Tesla Илон Мъск е продал още 934 091 свои акции в компанията на стойност към 906,49 млн. $, излиза наяве от документи до Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), оповестени късно в понеделник, съобщи Си Ен Би Си.

Мъск е упражнил варианти за закупуване на 2,13 млн. акции при цена от 6,24 $, които са част от компенсационен пакет от 2012 година

На този декор акциите на Tesla поевтиняха с 4,98% до 966,41 $.

Мъск, който е най-богатият човек в света и през вчерашния ден разгласен от списание „ Таймс “ за „ Личност на годината за 2021 година “, към момента има милиони варианти за акции, които би трябвало да упражни до август 2022 година Той разкри на конференцията на 28 септември, че той евентуално ще продаде огромна част от акциите през четвъртото тримесечие.

На 6 ноември Мъск попита своите над 60 млн. почитатели в Twitter дали да продаде 10% от акциите си в Tesla. Около 58% от участвалите в анкетата 3,5 млн. души в обществената мрежа дадоха отговор с „ да “.

След анкетата на Мъск ръководителя на финансовата комисия на Сената Рон Уайдън написа в Twitter: „ Дали най-богатият човек в света въобще заплаща налози не би трябвало да зависи от резултатите от анкета в Twitter. Време е за налог върху прихода на милиардерите “.

Мъск към момента би трябвало да продаде още към 5 милиона акции на Tesla, с цел да извърши обещанието, което даде в Twitter.

По-рано този месец основният изпълнителен шеф също продаде акции на Tesla на партиди на стойност към 963,2 милиона $ и акции на стойност 1,01 милиарда $, с което общият му брой продадени през декември надвишава 2,87 милиарда $. Той продаде акции на Tesla за общо 9,85 милиарда $ през ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР