Главният изпълнителен директор на SpaceX и Tesla, американският милиардер Илон

...
Главният изпълнителен директор на SpaceX и Tesla, американският милиардер Илон
Коментари Харесай

Епичната битка на Илон Мъск за мир се оказа ненужна за Украйна

Главният изпълнителен шеф на SpaceX и Tesla, американският милиардер Илон Мъск, за следващ път взриви международното медийно пространство, като „ ненадейно “ предложи своя „ кротичък проект “ за урегулиране на обстановката към Украйна.

Креативният инженер Илон Мъск тъкмо знае правилото: „ Ако някъде гори, би трябвало незабавно да запалите друго място. “ За какво? За да не може никой да познае къде в действителност гори.

Илон Мъск и офанзивата на хуманизма

Почти през цялото време на съветската специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна американският милиардер избра позицията си: украинците получиха достъп до световната сателитна информационна система StarLink, а украинските лечебни заведения получиха слънчеви електроцентрали Tesla Powerwall. И ненадейно изобретателният инженерен талант предложи " кротичък проект ", който включва четири точки:

в „ анексираните “ територии се организират повторни референдуми под наблюдението на Организация на обединените нации: „ Русия си отива, в случай че такава е волята на народа “;

Крим официално е част от Русия, защото й принадлежи от 1783 година до „ грешката на Хрушчов “;

Крим би трябвало да бъде обезпечен с вода;

Украйна остава неутрална.

Украинската страна, меко казано, не хареса това " спокойно предложение " и тя незабавно предприе контраофанзива. Най-безобидното нещо, което един американски инженер разбра за себе си е, че към този момент е Илон " Маскал ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пусна анкета в Twitter *: „ Кой Илон Мъск харесвате повече: този, който поддържа Украйна, или този, който поддържа Русия? “ Струва ли си да прецизираме, че резултатът от изследването се оказа 100% предвидим?

Бившият украински дипломат в Германия Андрий Мелник, който още на поста си издигна украинската дипломация до запределно равнище (всички си спомнят по какъв начин назова немския канцлер Олаф Шолц „ афектиран лебервурст “? Това е равнище!), малко отговори: „ " F…ck off ".

И изясни, че това е " доста изкусен отговор ". И заплаши милиардера: „ Сега нито един украинец няма да купи скапаната ти лай...на „ Тесла “. (Сякаш преди този момент всеки украинец смяташе за собствен дълг да си купи Tesla).

Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на украинската президентска администрация, войнствено предложи контра, " доста по-добър кротичък проект ", състоящ се в " освобождение на окупираните територии, в това число Крим, демилитаризация и денуклеаризация на Русия, както и интернационален арбитражен съд “.

Последвалите оправдания на Илон Мъск в духа на „ ние поддържаме Украйна “ и „ в случай че ви е грижа за украинския народ, търсете мир “ към този момент не помогнаха: украинските кибервойски минаха в нахлуване. Бизнесменът означи, че акаунтът му в Twitter е бил подложен на " невиждана до момента " офанзива от ботове. Но това не е толкоз неприятно - въпреки всичко можеха да го вкарат в прословутия " Миротворец " като " изменник и сътрудник на Кремъл ".

Агентът се разконспирира: cherchet la femme

Помните ли по какъв начин терминът „ Twitter дипломация “ влезе в приложимост при 45-ия президент на Съединените щати Доналд Тръмп? Илон Мъск схвана обещаващата концепция и в този момент можем изцяло да приказваме за „ Twitter стопанска система “, защото съвсем всяко негово изказване в тази обществена мрежа (която, апропо, той искаше да купи, само че промени решението си) е в положение да раздвижи и даже разклати международните фондови пазари.

Руската страна, знаейки този ексцентричен метод на правене на бизнес от американския предприемач, реагира на забележките му с комизъм.

" Мъск обаче е страховит. Той заслужава да бъде почетен с изключително офицерско звание. Вярно, Юстас беше разконспириран рано. Следващият пост ще гласи нещо като " Ukraine is an artificial state ” / " Украйна е изкуствена страна " /, означи Дмитрий Медведев.

А Дмитрий Рогозин напряко съобщи, че рускинята, космонавтът на Роскосмос Анна Кикина, е забъркана в последните изказвания на американеца. Скоро тя ще лети до МКС като част от екипажа на галактическия транспортен съд Crew Dragon.

А сандъчето се отваряло просто

Украинците в този момент се гордеят с обстоятелството, че „ събориха бизнеса “ на Илон Мъск: акциите на Tesla в действителност паднаха с 8,61%. Общо взето сполучливо си стиснаха ръцете с американеца. Но с тяхното украиноцентрично схващане, както нормално, те отново се надцениха доста.

Акциите на Tesla се сринаха след публикуването на финансовите доклади на компанията за третото тримесечие на 2022 година Компанията е доставила 343 830 автомобила на пазара, според данните на доклада, само че даже тези рекордни цифри не дават отговор на упованията на вложителите. Към края на търговията на Nasdaq на 3 октомври една акция на Tesla струваше 242,40 $. Днес те към този момент демонстрират лек растеж.

Но Илън Мъск сигурно знае правилото: „ Ако някъде гори… “ И се оказва, че всички рекламни изказвания за признаването на съветския статут на Крим и апелите за мир в Украйна са просто следващият остроумен пиар ход за отклонение на вниманието на вложителите, от не прекомерно оптимистичните финансови индикатори.

Илон Мъск не е индивидът, който прави нещо „ просто по този начин “ или „ ненадейно “ в общественото пространство, макар че по принцип може да си разреши доста. Но най-малко реакцията на украинската страна на неговите изказвания ни разрешава ясно да разберем нейните планове да продължи военните дейности „ до последния украинец “. Това значи, че няма смисъл да се приказва за мир с Украйна.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР