Главният изпълнителен директор на "Роснефт" е руският олигарх, превъзхождащ всички

...
Главният изпълнителен директор на "Роснефт" е руският олигарх, превъзхождащ всички
Коментари Харесай

Кой е Игор Сечин - олигарх №1 на Русия

Главният изпълнителен шеф на "Роснефт " е съветският олигарх, надминаващ всички останали и е въплъщение на група всемогъщи предприемачи, контролиращи естествените благосъстояния на Русия и близки до президента Владимир Путин.

Това написа "Файнейшъл таймс " в публикация, отдадена на Игор Сечин.

Преди години Сечин действаше доста дейно като началник на "Роснефт ", само че постоянно оставаше в сянката на Путин. Но напоследък държанието му приказва, че е пристигнало времето за борба сред най-близките на съветския президент за трофеите на неговото завещание.

С това всемогъщият началник на "Роснефт " излиза на напред във времето като идващия съветски министър председател . Неговото име всява боязън и всички, които са били питани за него, се съгласяват да приказват единствено при изискване, че анонимността им бъде непокътната. В характерност на личността на Сечин най-често се понятията непоследователен и безмилостен, човек, който не се бои от спорове с който и да е в Русия.

При него постоянно се следи и подчертаване на "политическото му стажуване " при Владимир Путин, от който е научил, че който е мощен, той е и прав.

"Стилът на Сечин е напорист, нападателен. Хората не го обичат, министрите - също. Путин знае това и постоянно се майтапи на тази тематика. Но никой не знае харесва ли президента шефа на "Роснефт " или не ", споделя почитан служител от Кремъл.

В изявление, обещано за "Файнейшъл таймс ", Сечин приказва като последовател на пазарната стопанска система, въпреки в предишното да е отстоявал държавната роля в бизнеса и държавната благосъстоятелност като значима част от политиката. Той твърди, че компанията му не е получила нищо безплатно от страната, всичко е придобила със лични пари на конкурентен пазар.

Това надали ще бъде признато за правилно от победените от него Михаил Ходорковски, Владимир Евтушенков и Алексей Улюкаев. Сътрудниците на "Роснефт " се хвалят със своите високонадеждни интернационалните акционери, измежду които са BP, Glencore и Фондът на суверенното благосъстояние на Катар. Но 50.1% от компанията остават благосъстоятелност на Кремъл.

И това е тъй като Сечин има вяра, че единствено с държавна поддръжка може да се основат индустриални колоси. Някои от някогашните чиновници на "Роснефт " разказват компания, в която господстват бюрократите и която е на границата да одобри фетиш към личността на шефа си.

"Ако нещо ти би трябвало незабавно, кажи, че заповедта идва от кабинета на Сечин, това постоянно сработва. Но като цяло философията на страха е пронизала целия уред на компанията ", споделят поискалите анонимност някогашни чиновници. Що се отнася до интернационалната активност на Игор Сечин, тя е подкрепена напълно от съветската външна политика.

Остава неразбираемо, лична империя ли строи той или просто работи като горист министър на външните работи на Москва. "Неговият принос за разрастването на "Роснефт " е голям. Той е доста упорит и кадърен човек. Но не всеки път разграничава персоналната си изгода от изгодата за страната. само че в едно е убеден-че "Роснефт " би трябвало да стане международен състезател на световните пазари ", споделя за него Александър Некипелов, някогашен ръководител на съвета на шефовете на компанията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР