Главният изпълнителен директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин в отговор на

...
Главният изпълнителен директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин в отговор на
Коментари Харесай

Дмитрий Рогозин, „Роскосмос“: САЩ първи потъпкаха принципа „Космос извън политиката“

Главният изпълнителен шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин в отговор на обвиняванията на НАСА, че Русия употребява Международната галактическа станция за политически цели, съобщи, че Съединени американски щати първи са потъпкали правилото „ Космос отвън политиката “.

По-рано американската страна упрекна Москва, че употребява Международната галактическа станция (МКС) за поддръжка на провежданата в Украйна спецоперация. НАСА счита, че това е фундаментално несъвместимо с главната задача на станцията - да развива науката и технологиите за мирни цели. Повод за това стана публикуването на уеб страницата на Роскосмос на фотография, на която съветски членове на 67-ата дълготрайна експедиция театралничат със знамето на Луганската национална република на МКС. Освен това „ Роскосмос “ и съветските космонавти поздравиха ЛНР за освобождението.

„ Именно Съединени американски щати политизираха нашето съдействие, постановиха противозаконни наказания против нашите предприятия и редица ръководители (бивши и настоящи) от нашата промишленост, жестоко нарушиха правилото „ Космос отвън политиката “, лишавайки ни от достъп до интернационалния пазар на микроелектроника и търговски поръчки, пробвайки се да задушат съветския космос – люлката на международната космонавтика “, написа Рогозин в своя канал в Telegram.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР