Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла заяви в четвъртък,

...
Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Може да е необходима трета доза от ваксината на Pfizer срещу COVID-19

Главният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла съобщи в четвъртък, че хората евентуално ще се нуждаят от трета, бустерна доза на имунизацията против COVID-19 на компанията в границите на 12 месеца след поставените първи две дози, оповестява БНР.
„ Изключително значимо е да се потисне групата от хора, които могат да бъдат податливи на коронавируса”, сподели той пред телевизия CNBC по време на събитие, проведено от американската компания по опазване на здравето CVS Health.
Още през февруари Pfizer и неговият сътрудник BioNTech предизвикаха изследване за оценка на сигурността и нуждата от трета доза от тяхната иРНК коронавирусна ваксина.
До сходно умозаключение като че ли стигнаха и управляващите в Съединени американски щати. Представител на Белия дом съобщи в четвъртък, че Съединените щати се приготвят за опцията да бъде нужна бустер доза сред 9 и 12 месеца, откакто хората в началото са били имунизирани против COVID-19, съобщи Ройтерс.
Докато продължителността на имунитета след имунизацията продължава да се изследва, може да са нужни бустер инжекции, сподели Дейвид Кеслер, основен теоретичен шеф на оперативната група за реагиране на COVID-19 на президента Джо Байдън пред съвещание на комисия на Конгреса.
„ Сегашното мислене е, че тези, които са по-уязвими, ще би трябвало да бъдат вероятно имунизирани първи с трета доза”, означи Кеслер.
Според Ройтерс първичните данни демонстрират, че имунизациите на Moderna Inc и на сътрудниците Pfizer/BioNTech резервират по-голямата част от успеваемостта си минимум шест месеца.
Дори в случай че тази отбрана продължи доста по-дълго, специалистите споделят, че бързо разпространяващите се разновидности на ковид и други, които могат да се появят, могат да доведат до нуждата от постоянни бустерни инжекции - като да вземем за пример при годишните противогрипни имунизации.
Съединените щати също по този начин наблюдават инфекциите при хора, които са били изцяло имунизирани, сподели Рошел Валенски, шеф на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати (CDC).
От 77 милиона души, имунизирани в Съединените щати, има 5 800 такива „ пробивни” инфекции, сподели Валенски, в това число 396 души, които се нуждаят от хоспитализация и 74 умряли.
Валенски сподели, че някои от тези инфекции са зародили, защото имунизираното лице не е получило мощен имунен отговор. Но терзанието е, че в някои случаи тези проблеми се срещат при хора, инфектирани с по-заразни вирусни разновидности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР