Главният изпълнителен директор на Pantera Capital, Дан Морхед заяви, че

...
Главният изпълнителен директор на Pantera Capital, Дан Морхед заяви, че
Коментари Харесай

Сега е времето на Биткойн според успешен хедж фонд

Главният изпълнителен шеф на Pantera Capital, Дан Морхед съобщи, че Биткойн (BTC) е достигнал решаваща повратна точка, сполучливо преодолявайки продължителния мечи пазар. 

Той счита , че неотдавнашните компликации, пред които бяха изправени Terra и крипто борсата FTX, са предиздвикали промишлеността да понесе задоволително болежка, създавайки предпоставки за бичи пазар.

Морхед, черпейки от 35-годишния си опит в пазарните цикли, означи, че пазарите могат да останат потиснати единствено толкоз дълго, защото вложителите могат да устоят единствено на толкоз доста компликации.  

Според Морхед цифровите активи към този момент са се отделили от обичайните пазари. Той твърди, че възможни бъдещи недостатъци на акциите или облигациите може да не се отразят доста на криптовалутите , както смятаха преди този момент доста анализатори.  

В предишното блокчейн активите нямаха съвсем никаква корелация с рисковите активи, което ги правеше привлекателна инвестиция заради високата им историческа възвръщаемост и минималната им връзка с обичайните активи.  

Тази корелация обаче се усили фрапантно през предходната година заради свръхзадлъжнялостта на централизираните субекти и хипотетичните нарушавания в промишлеността.

Въпреки това Морхед акцентира, че корелацията сред Биткойн и S&P 500 се е върнала под 0,1, което допуска ниска степен на взаимозависимост сред двата актива.  

Той акцентира, че блокчейн, който не е обвързван с лихвените проценти, в идеалния случай би трябвало да има минимална корелация с главните класове активи, които се въздействат от лихвените проценти.

Pantera Capital, която претендира за забележителна възвръщаемост от 41,960% от основаването си, чака един катализатор, който би могъл да изстреля Биткойн до нови върхове.  

Морхед счита, че утвърждението на спот Биткойн ETF (борсово търгуван фонд) на BlackRock може да окаже доста въздействие върху крипто пазара, сходно на стартирането на златен ETF от BlackRock през януари 2005 година, което съответства със незабравим скок в цената на златото. Според него това евентуално утвърждение на ETF може да изиграе значима роля за повишение на цената на Биткойн .

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР