Главният изпълнителен директор на най-голямата американска банка Джи Пи Морган

...
Главният изпълнителен директор на най-голямата американска банка Джи Пи Морган
Коментари Харесай

Водещ банкер: САЩ може да потъне в тежка и непреодолима глобална криза

Главният изпълнителен шеф на най-голямата американска банка " Джи Пи Морган Чейс " Джейми Даймън предизвести, че защото дългът на Съединени американски щати продължава да пораства, стопанската система на страната може да потъне в тежка и непреодолима рецесия, която да има световни измерения.

На въпрос по какъв начин ще се отрази това, в случай че държавното управление не успее да се оправи с казуса, Даймън даде за образец стопанската система на Съединени американски щати през 1982 година, когато инфлацията е била към 12%, главният лихвен % - 21,5%, безработицата - към 10%, а дългът - към 35% от брутния вътрешен артикул.

" Днес съотношението на дълга към Брутният вътрешен продукт е над 100% ", означи той и съобщи, че до 2035 година се чака дългът да доближи невероятните 130% от Брутният вътрешен продукт.

Според Даймън обстановката наподобява на " хокеен стик ", до който Съединени американски щати към момента не са достигнали, само че когато играта с него стартира, непознатите пазари ще се разбунуват, защото те имат 7 трилиона от държавния дълг на Америка. 

" Това е канара, която се намира на към 10 години разстояние от нас, а ние се движим към нея с близо 100 км/ч ", сподели Даймън. 

Освен това той дефинира възходящия дълг като най-предвидимата рецесия в историята на страната досега, като се съгласи с мнението на сътрудника си и някогашен ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Пол Райън.

Икономистите все по-често бият паника за стремглавото движение, с което Конгреса и Белия дом харчат пари, заяви FOX Business. Според тях това заплашва федералния дълг, а вероятностите за него стават по-мрачни и по-мрачни. 

Последните данни на Бюджетната работа на Конгреса не са по-оптимистчини. Прогнозите сочат, че през идващите три десетилетия държавният дълг ще нарасне съвсем двойно. При в този момент настоящото законодателство се чака той да нарасне до 181% в края на 2053 година На процедура, в случай че този дълг се материалзира, това ще съставлява най-тежкото дългово задължение, на Съединени американски щати досега, което също по този начин заплашва да срине икономическото състояние на страната в целия свят.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР