Главният изпълнителен директор на Meta започна 2022 г. с нетно

...
Главният изпълнителен директор на Meta започна 2022 г. с нетно
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг загуби 70 милиарда долара от богатството си

Главният изпълнителен шеф на Meta стартира 2022 година с чисто положение от 125 милиарда $

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг изгуби 70 милиарда $ от чистото си положение, като към този момент е под №20 в листата на най-богатите хора на планетата, съобщи Business Insider, представен от.

38-годишният основател на Фейсбук стартира 2022 година с чисто благосъстояние от 125 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. Но от този момент положението му е намаляло до 55,3 милиарда $ или това е спад от малко над 55%.

Forbes пък дефинира чистото му положение на 53,4 милиарда $.

Meta, която има Фейсбук, Instagram, WhatsApp и Oculus, имаше пробемна година, откогато Зукърбърг разгласи, че ще трансформира компанията в " метавселена " и по-късно разкри огромно ребрандиране предишния октомври. Фейсбук продължава да рапортува за спад в броя на потребителите, като през последното тримесечие на 2021 година загуби почти един милион дейни консуматори на ден.

Проблемите на милиардера се задълбочиха и откакто изтече информация от изследване, че използването на Instagram способства за хранителни разстройства и суицидни мисли при тийнейджърките.

Нетните доходи на Meta също записват спад с 36% или повече от 3 милиарда $ през второто тримесечие на 2022 година по отношение на същия интервал на 2021 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР