Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Марк Зукърбърг очерта мащабни

...
Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Марк Зукърбърг очерта мащабни
Коментари Харесай

За първи път в историята Meta съкращава работни места

Главният изпълнителен шеф на Meta Platforms Марк Зукърбърг очерта огромни проекти за реорганизиране на екипи и понижаване на броя на чиновниците за първи път, наричайки това завършек на ерата на бърз напредък за колоса в областта на обществените медии.

В рамките на хода, който може да бъде разказан като първото огромно редуциране на бюджета от основаването на Фейсбук през 2004 година, Зукърбърг съобщи, че компанията ще замрази наемането и ще преструктурира някои екипи, с цел да понижи разноските и да пренареди своите цели.

Meta евентуално ще бъде по-малка през 2023 година, в сравнение с беше тази година “, сподели той, представен от Bloomberg.

Meta, която в предишното носеше името на най-популярната си обществена мрежа Фейсбук, до момента усилваше броя на чиновниците си всяка година.

Зукърбърг е оповестил програмата за икономии и съкращения на работни места по време на седмична сесия с въпроси и отговори със чиновници, на която е участвал източник на Bloomberg. От изказването му излиза наяве, че компанията ще понижи бюджетите на множеството екипи, даже тези, които се разрастват, и че обособените екипи ще решат по какъв начин да се оправят с измененията в броя на личния състав. Това може да значи да не запълват местата на чиновниците, които напущат, или пък да се реалокират хора от един екип в различен.

Надявах се, че до момента стопанската система ще се е нормализирала по-значително. Но от това, което виждаме, към момента не наподобява по този начин, по тази причина желаеме да планираме малко по-консервативно “, е добавил Зукърбърг.

Акциите на Meta поевтиняха с 3.67% в четвъртък в Ню Йорк. Цената на книжата на компанията е паднала с 60% от началото на тази година.

По-нататъшните съкращения на разноските и замразяването на наемане на нови чиновници са най-яркото самопризнание от Meta, че растежът на приходите от реклама се забавя на фона на възходящата конкуренция за вниманието на потребителите.

Сега обаче надалеч не е най-хубавото време за орязване на работните места. Освен световния стопански напън, рекламният бизнес на компанията - построен върху прецизното таргетиране към потребителите - загуби част от преимуществото си заради измененията в настройки за дискретност в операционната система iOS на Apple. В същото време TikTok притегля по-младите консуматори от Instagram, а Зукърбърг залага бъдещето на компанията на метавселената – план, който по думите на самия Зукърбърг ще губи пари за доста години напред.

По-рано тази година Meta заяви, че възнамерява да забави попълването на някои мениджърски позиции и е отсрочила назначението на работа на цялостен работен ден на летни стажанти.

Зукърбърг предизвести през юли, че Meta „ непрекъснато ще понижава растежа на личния състав и доста екипи ще се свият, с цел да можем да прехвърлим силата към други области “.

Вътрешните цели включват Reels - TikTok съперника на Meta и метавселената на Зукърбърг. Meta имаше повече от 83 500 чиновници към 30 юни и добави 5700 нови чиновници през второто тримесечие.

Зукърбърг сподели в четвъртък, че компанията ще бъде „ малко по-малка “ до края на 2023 година

През първите 18 години на компанията ние главно растяхме бързо всяка година, само че в последно време приходите ни не бяха постоянни и даже паднаха леко за първи “, е споделил той пред чиновниците на компанията.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР