Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Inc Марк Зукърбърг разкри

...
Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Inc Марк Зукърбърг разкри
Коментари Харесай

И Meta съкращава 11 хиляди служители

Главният изпълнителен шеф на Meta Platforms Inc Марк Зукърбърг разкри в сряда, че компанията ще уволни повече от 11 000 от своите чиновници, намалявайки работната си мощ с 13%, като в това време колосът измежду обществените медии се стреми да удължи замразяването на наемането на личен състав през първото тримесечие на 2023 година, предава БНР.

Съобщението удостоверява информациите, че Meta може да обмисля огромно понижаване на личния състав си, до момента в който се пробва да реализира преструктуриране.

Според изказването на Зукърбърг, решението идва вследствие на световните проблеми, свързани с пандемията, които след това са понижили приходите на компанията по отношение на в началото плануваните.

" Онлайн търговията освен се върна към предходните трендове, само че макроикономическият спад, нарасналата конкуренция и загубата на реклама доведоха до това, че приходите ни са доста по-ниски, в сравнение с чаках. Сбърках и поемам отговорност за това ", съобщи Зукърбърг изясни.

" Искам да поема отговорност за тези решения и за това по какъв начин стигнахме до тук. Знам, че това е мъчно за всички и скърбя изключително за засегнатите ", уточни той в особено изказване.

Съкратените от Meta чиновници ще продължат да имат достъп до своите имейли, с цел да могат да се сбогуват с сътрудниците, макар че те към този момент са били отрязани от по-чувствителните корпоративни системи, означи Зукърбърг.

Американските чиновници, които са били съкратени, също по този начин ще получат 16 седмични съществени заплати като обезщетение плюс по още две седмици за всяка година, през която са работили в компанията. Компанията също по този начин предлага шест месеца здравно покритие, както и кариерни услуги и имиграционна поддръжка. Пакетите ще бъдат сходни отвън Съединени американски щати, в сходство с локалните трудови закони, се споделя в изказването на Meta.

Мащабните съкращения на работни места са първите в 18-годишната история на Meta и следват съкращения на хиляди работни места и в други огромни софтуерни компании, в това число Twitter, благосъстоятелност на Илон Мъск, и Microsoft Corp.

Пандемичният взрив, който даде подтик на софтуерните компании и тяхната пазарна стойност, се трансформира в провал тази година пред лицето на високата от десетилетия инфлация и бързо възходящите лихвени проценти.

След днешното известие акциите на Meta нарастват на американската извънборсова търговия с близо 4% преди старта на Уолстрийт.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР