Главният изпълнителен директор на Макдоналдс ще стане председател на борда

...
Главният изпълнителен директор на Макдоналдс ще стане председател на борда
Коментари Харесай

Макдоналдс назначава своя главен изпълнителен директор за нов председател на борда, избира изпълнителния директор на Кимбърли-Кларк за независим директор

Главният изпълнителен шеф на Макдоналдс ще стане ръководител на борда на компанията по-късно тази пролет, сподели веригата за бургери във вторник.

Крис Кемпцинкси, който беше назначен за президент и основен изпълнителен шеф на McDonald's в края на 2019 година, ще наследи ръководителя на McDonald's Енрике Ернандес младши, който се пенсионира след 28 години в борда на шефовете на чикагската компания. Преходът ще се случи на годишната среща на компанията, която се чака да се организира през май.

Исторически основните изпълнителни шефове на McDonald’s също са заемали позицията на ръководител. Джим Скинър беше заместник-председател и основен изпълнителен шеф на McDonald's от 2004-2012 година да вземем за пример.

Но идващите изпълнителни шефове на компанията нарушиха този модел. Дон Томпсън беше президент и основен изпълнителен шеф от 2012-2015 година, до момента в който Стив Истърбрук беше президент и основен изпълнителен шеф от 2015-2019 година Кемпчински пое поста президент и гла...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР