Главният изпълнителен директор на крипто борсата Coinbase Брайън Армстронг ще

...
Главният изпълнителен директор на крипто борсата Coinbase Брайън Армстронг ще
Коментари Харесай

Главата на Coinbase ще се срещне с представители на демократите – какво ще обсъдят?

Главният изпълнителен шеф на крипто борсата Coinbase Брайън Армстронг ще се срещне с членове на Камарата на представителите от Демократическата партия на закрито съвещание тази сряда.

Според информацията дневният ред на срещата, има за цел да разиска разнообразни въпроси, свързани с цифровите активи, в това число законодателството, данъчното облагане, националната сигурност, неприкосновеността на персоналните данни и опасенията, свързани с климата.

Участващите членове ще бъдат част от Коалицията на новите демократи – политическа партия, включваща повече от 100 демократи, известни с поддръжката си за про-икономически напредък, нововъведения и фискално виновни политики.

Coinbase е изправена пред правни провокации от страна на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) по отношение на обвиняванията, че ръководи нерегистрирана борса за скъпи бумаги и продава нерегистрирани скъпи бумаги посредством своята стейкинг услуга.

Ripple Labs, друга компания в крипто пространството, също получи обвинявания от SEC, свързани с продажбата на нейния токен XRP като нерегистрирана скъпа книга.

Регулаторната принуда на SEC против крипто фирмите е предмет на разногласия, като и Coinbase, и Ripple настояват, че неразбираемите регулации са били забележителен фактор в техните правни разногласия. Те показват тирада на шефа на SEC Уилям Хинман, в която той декларира, че Етериум не би трябвало да се смята за скъпа книга, макар че това не е публично решение на SEC.

И двете компании настояват, че тази тирада е довела до комплициране по отношение на това дали криптовалутите би трябвало да бъдат класифицирани като скъпи бумаги.

Неотдавна федералният областен арбитър Анализа Торес постанови, че продажбите на токена XRP на Ripple на обществеността “ “, което обезпечи известно облекчение за Ripple и породи оптимизъм в правния екип на Coinbase.

Анализаторите на Berenberg Capital обаче предизвестиха, че Coinbase към момента е изправена пред провокации макар частичната правна победа на Ripple.

На фона на тези правни борби основният изпълнителен шеф на Coinbase продължава да се застъпва за по-голяма регулаторна изясненост в крипто промишлеността. В тематика в Twitter, оповестена през март, Армстронг изрази готовността си да работи с държавни управления и регулаторни органи по целия свят за определяне на ясни правила за крипто бранша.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР