Главният изпълнителен директор на крипто борсата Binance се превърна в

...
Главният изпълнителен директор на крипто борсата Binance се превърна в
Коментари Харесай

Основател на крипто борса, работил в McDonald's, влезе в редиците на най-богатите милиардери света

Главният изпълнителен шеф на крипто борсата Binance се трансформира в един от най-богатите хора на на планетата. Чангпен Джао се причисли към редиците на най-заможните милиардери в света, като съгласно калкулации на Bloomberg Billionaires Index благосъстоянието му възлиза на минимум 96 милиарда $, съобщи CNN.

С сходно благосъстоянието Джао надминава индийския магнат Мукеш Амбани в класацията, чието положение също се е повишило през последните две години.

Според представител на Binance Джао има намерение да раздаде по-голямата част от благосъстоянието си (99% от благосъстоянието си, тъкмо като други бизнесмени и създатели на печеливши компании) - самодейност, известна като Giving Pledge, която води началото си от Уорън Бъфет и Бил Гейтс и Мелинда.

В обява в Twitter Джао съобщи, че вместо ранглиста по благосъстояние, би трябвало да има ранглиста по щедрост и филантропия.

Не единствено Джао се радва на сполучливия си бизнес с криптовалути. След като цената на виртуалните монети набъбна съществено, основателят на Ethereum Виталик Бутерин и създателят на Coinbase Брайън Армстронг влязоха в редиците на милиардерите.
 Петимата най-богати криптомилиардери
Петимата най-богати криптомилиардери

Един от тях е прочут с прякора " Кралят на крипто "

Сам Банкман-Фрайд, който е основен изпълнителен шеф на една от най-използваните крипто тържища в света FTX съобщи, че благосъстоянието, съсредоточено в бранша през последните няколко години, е невиждано огромно.

Джао основава Binance през 2017 година, като последователно платформата става една от най-големите крипто тържища в света.

Според изявления, идващи от компанията, изпълнителният шеф на Binance е израснал в мигрантско семейство в Канада и преди този момент е работил в McDonald`s. Учи компютърни науки.

Научава за биткойн през 2013 година, по време на игра на покер. Има изказвания, че даже продава жилището си, с цел да купи биткойн.

Binance се сблъска със обилни регулаторни компликации по целия свят през последните месеци. Имаше възбрана в Обединеното кралство и други ограничавания в някои страни, в това число в Канада.

" Повечето регулации в действителност са позитивни признаци, че дадена промишленост пораства ", споделя Джао.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР