Главният изпълнителен директор на компанията Тесла Илон Мъск каза, че

...
Главният изпълнителен директор на компанията Тесла Илон Мъск каза, че
Коментари Харесай

Илон Мъск обмисля да направи „Тесла“ частна компания

Главният изпълнителен шеф на компанията " Тесла " Илон Мъск сподели, че обмисля да я трансформира в частна компания , а малко преди този момент се появи информация, че Саудитска Арабия е купила дял от нея, съобщи ДПА.

След тези известия акциите на " Тесла " се повишиха , само че изказването на Мъск в Twitter породи въпроси в обществените медии дали той приказва съществено.

Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured.
— Elon Musk (@elonmusk)

" Обмислям да направя " Тесла " частна за 420 $. Финансирането е обезпечено ", съобщи Мъск.

Той отговори на журналистически въпрос в Twitter единствено с " 420 ". Това е жаргонен израз за приложимост на марихуана , означават консуматори на обществените медии. Ройтерс показва, че става дума за 420 $ на акция .

Morning, can you confirm if you would retain control over the company? It wouldn't be an outright sale?
— Fred Lambert (@FredericLambert)

Акциите на компанията са се покачили със 7% след известието. Преди това в. " Файненшъл таймс " заяви, че държавният капиталов фонд на Саудитска Арабия е придобил дял сред 3 и 5% от " Тесла " тази година. Изданието се базира на осведомени източници.-->

 Gulliver/Getty Images

Покупката може да е станала през март, когато саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман беше в Съединени американски щати . Според изданието делът е под прага от 5%, който изисква обществено оповестяване, и се прави оценка на сред 1,7 и 2,9 милиарда $.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР