Главният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет

...
Главният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет
Коментари Харесай

Уорън Бъфет не планира да завещае богатство на децата си

Главният изпълнителен шеф на капиталовия фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет към този момент е извървял половината от пътя към задачата да раздаде цялото си благосъстояние. Въпреки че има да раздава още 100 милиарда $, той не възнамерява да показа тази сума с децата си, написа Си Ен Би Си.

Легендарният вложител показа, че е по-добре неговото „ невъобразимо “ благосъстояние да бъде изхарчено за филантропски дела, в сравнение с да се окаже в капиталовите портфейли на децата му.

„ След доста наблюдения върху супер богати фамилии, моята рекомендация е следната: Оставете на децата си задоволително, с цел да могат да вършат всичко, което изискат, само че не и задоволително, с цел да могат да не вършат нищо “, разяснява той в записка до акционерите на компанията, като добави, че възрастните му деца също се занимават с филантропия.

Това обаче не значи, че децата на Бъфет, които през днешния ден са на над 60 години, не са получили нищо от татко си. През 2014 година „ Вашингтон пост “ написа, че всяко дете е получило своя фондация със средства в размер на 2 милиарда $.

Наскоро Бъфет заяви, че е дарил 4,1 милиарда $ под формата на акции в Berkshire Hathaway на пет благотворителни организации като част от проекта си да раздаде 99% от благосъстоянието си до края на своя живот. До момента общата сума по неговите дарения се равнява на 41 милиарда $.

Бъфет, чието благосъстояние сега се прави оценка на над 100 млд. $, възнамерява да раздаде останалите си 238 624 акции в Berkshire Hathaway за филантропски дела.

„ В продължение на доста десетилетия натрупах съвсем невъобразима сума, правейки това, което обичам да върша. Не самичък правил никакви жетви, като това се отнася и за фамилията ми. Обществото има изгода от моите пари, аз не “, разяснява той.

Бъфет разгласи проекта да раздаде по-голямата част от благосъстоянието си още през 2006 година, когато бе на 75 година и приртежаваше 474 998 акции в Berkshire Hathaway.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР