Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали и 7-кратният

...
Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали и 7-кратният
Коментари Харесай

И Формула 1 се сбогува с Пеле

Главният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали и 7-кратният международен първенец Люис Хамилтън бяха първите, които се сбогуваха в обществените мрежи с футболната легенда Пеле, който умря през вчерашния ден на 82 години.

Приживе Пеле беше почитател на Формула 1 и няколко пъти гостува в падока на Гран При на Бразилия и по един път в Монако и Япония. Най-известното посещаване на Пеле във Формула 1 беше в Сао Пауло през 2006, когато преди надпреварата той връчи специфична премия на Михаел Шумахер, отдадена на достиженията му спорта. А надпреварата на „ Интерлагос ” беше последното за германеца във Формула 1, само че по-късно той реши да се върне в спорта с Мерцедес.

„ Стана ми доста тъжно, когато научих новината за гибелта на Пеле, един от най-великите футболисти – се споделя в изказването на Доменикали, публикувано от пресслужбата на Формула 1. – Той беше ярка светлина за Бразилия и за милиони хора по света. Неговите умения, усмивка и искра ще живеят постоянно. Мислите ни са със фамилията му в това тъжно време. ”

Хамилтън, който по-рано тази година стана почетен жител на Бразилия, също уважи Пеле в собствен пост в инстаграм.

„ Днес загубихме една легенда – написа британецът. – Благодаря ти, че показа с нас твоя гений, талант и обич. Наследството на Пеле ще ни въодушевява вечно. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР