Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг е уверен, че

...
Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг е уверен, че
Коментари Харесай

Зукърбърг: Фейсбук може да спре намеса в кампанията за изборите в САЩ през 2020 г.

Главният изпълнителен шеф на Facebook Марк Зукърбърг е убеден, че най-голямата обществена мрежа в света ще се оправи по-добре през 2020 година, с цел да попречи на " неприятни играчи " да манипулират президентските избори в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

" Научихме много от 2016 година, когато явно бяхме по-назад, в сравнение с трябваше да бъдем във връзка с отбраната против опити за интервенция от национални страни ", сподели Зукърбърг в изявление в телевизионното предаване " Добро утро, Америка ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Това не са неща, които изобщо могат изцяло да бъдат уредени, нали? Продължава да има оръжейни съревнования, при които ние би трябвало да подсигуряваме, че нашите системи изпреварват усъвършенстваните неприятни играчи, които просто постоянно ще се пробват да ги надхитрят ", съобщи той.

По думите му Facebook е приложил голям брой разнообразни ограничения след 2016 година, с цел да ревизира всеки източник на реклами, който пуска политически реклами, и да сътвори списък, тъй че всеки да може да види какви източници на реклами има, към кого са ориентирани и какъв брой заплащат.

Американските разследващи служби споделят, че при акцията за изборите в Съединени американски щати през 2016 година е имало огромна съветска кибероперация за оказване на въздействие, целяща да помогне на републиканеца Доналд Тръмп да победи демократката Хилари Клинтън. Русия отхвърля обвиняванията.

Facebook съобщи в показания пред Конгреса предходната година, че съветски сътрудници са основали 129 събития в обществената мрежа по време на акцията през 2016 година

" В момента имаме вероятно едни от най-усъвършенстваните системи от която и да е компания или държавно управление в света за попречване на методите, тествани от Русия, а в този момент и от други страни ", сподели Зукърбърг.

Попитан дали може да подсигурява, че няма да има интервенция в изборите, той отговори: " Това, което мога да подсигурявам, е, че те несъмнено ще се опитат. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР