Главният изпълнителен директор на Facebook)Марк Зукърбърг представи нови безжични очила

...
Главният изпълнителен директор на Facebook)Марк Зукърбърг представи нови безжични очила
Коментари Харесай

Facebook пуска на пазара виртуални очила на по-достъпна цена

Главният изпълнителен шеф на Facebook)Марк Зукърбърг показа нови безжични очила за виртуална действителност Oculus на по-достъпна цена с концепцията да развива тази технология за необятната аудитория, съобщи Франс прес.

Oculus Go ще се подава за 199 $ от началото на идната година, заяви Зукърбърг на конференция в Силициевата котловина в Сан Хосе.

Зукърбърг похвали Oculus Go като първия артикул, осигуряващ " златната среда " сред виртуалните преживявания, при които се употребява смарт телефон, и тези, при които се употребяват мощни настолни компютри.

Това са изцяло нови, независими очила, които не изискват да се свързват с телефон или да се включва с кабел, сподели Зукърбърг.

Oculus Go употребява вътрешни камери, датчици и програмен продукт, с цел да наблюдава придвижванията, които се предават в съответното придвижване във виртуалния свят, излъчен в очилата.

Фейсбук акцентира интереса си към виртуалната действителност макар ограничавания триумф на очилата Oculus Rift, които би трябвало да бъдат включени в компютър.

Искаме един милиард души да влязат във виртуалната действителност, сподели Зукърбърг.

Пътят напред няма да е елементарен, само че виртуалната действителност ще промени метода, по който виждаме света и ще направи живота ни по-добър, добави той.

Предишните очила на Фейсбук Oculus Rift първоначално костваха 599 $ и изискваха компютър, който струваше минимум 500 $.

През лятото имаше понижения на Oculus Rift и цената спадна до 399 $, като тази цена ще остане непрекъсната, отбелязва Асошиейтед прес, цитирайки компанията Oculus, благосъстоятелност на Фейсбук.

Sony, HTC и Oculus на Фейсбук са водещите играчи при устройствата за виртуална действителност, като всеки се бори да завладее територия на зараждащия се пазар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР