Главният изпълнителен директор на Face Equality International Филида Суифт (вляво)

...
Главният изпълнителен директор на Face Equality International Филида Суифт (вляво)
Коментари Харесай

Защо благотворителните организации за равенство на лицата призовават за предупреждения за филми за Хелоуин?

 Главен шеф на Face Equality International Филида Суифт (вляво) приказва с Euronews Culture за това за какво благотворителните организации за обезобразяване приканват за предизвестия за филми за Хелоуин Главният изпълнителен шеф на Face Equality International Филида Суифт (вляво) приказва пред Euronews Culture за какво благотворителните организации за обезобразяване приканват за предизвестия за филми за Хелоуин - Авторско право Alice Webb / Universal Pictures, United Artists Releasing / Warner Bros. / New Line Cinema От David Mouriquand Публикувано на 27/10/2023 - 17:02•Актуализирано 17:07 Споделете тази публикация  Бутон за затваряне  facebook Фейсбук  facebook  twitter Twitter  twitter  flipboard Flipboard  flipboard  изпрати Изпрати  изпрати  reddit Reddit  reddit  messenger Messenger  messenger  linkedin Linkedin  linkedin  vk VK <им src= " https://static.euronews.com/website/images/vector/social-icons/article-redesign-vk.svg " width= " 48 " height= " 48 " alt= " vk " class= " u-show-for-medium " loading= " lazy " fetchpriority= " low " >

Филида Суифт, основен изпълнителен шеф на Face Equality International, приказва пред Euronews Culture за това за какво благотворителните организации за тъждество на лицата приканват за предизвестия за филми в точния момент за Хелоуин.

РЕКЛАМА

Хелоуин наближава бързо и е сезонът за гледане на филми на ужасите и обличане като зли герои с обезобразения от филмите.

Това е постоянно срещан троп в историята на кино лентата, изключително белези по лицето, които не престават да процъфтяват като мързелива стенограма за неприятни момчета. От филмите за Джеймс Бонд до Марвел, Холивуд просто не може да спре да разпознава злодеите, като им оставя белези или петна по лицето. И това е троп, който може да има трайно влияние.

Face Equality International (FEI) и алианс от неправителствени организации, групи за поддръжка и благотворителни организации като в Обединеното кралство Променящи се лица съставлява тези с обезобразяване или забележима разлика. Те работят на национално и интернационално равнище, с цел да разпространяват акцията за „ тъждество на лицето “.

Заедно с Changing Faces, те взеха нещата в свои ръце, като писаха до телевизионни оператори като Netflix, Amazon Prime и Apple TV, предупреждавайки за отрицателните изображения на хора с обезобразявания във филми на ужасите в навечерието до Хелоуин.

Писмото, което е част от акцията „ Аз не съм вашият изверг “, стартирана през 2018 година с поддръжката на Британския кино институт, приканва стриймърите да включат предизвестие на екрана, преди да покажат негатив стандарти за забележимите разлики.

Euronews Culture беседва с Филида Суифт, основен изпълнителен шеф на Face Equality International, с цел да разбере по-добре задачата на организацията и по какъв начин телевизионната и филмовата промишленост към момента не могат да се спрат да употребяват изтощени образни бързопис, когато става въпрос за обрисуване на злото на екрана – в ущърб на цяла общественост.

Euronews Culture: Можете ли да ми кажете малко повече за себе си и ролята си във Face Equality international?

Филида Суифт: Работя в региона на равенството на лицето, откогато претърпях автомобилна злополука през 2015 година, по време на която излязох със обилни белези по лицето. В резултат на това внезапно осъзнах в какъв килнат свят живеем и какъв напън има човек да наподобява по избран метод. Изведнъж бях обвързван с това нещо, което знам, че обществото значително възприема като белег на изверг или уязвим човек, в никакъв случай нещо, което се счита за красиво.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР