Главният изпълнителен директор на Епъл“ (Apple) Тим Кук е подписал

...
Главният изпълнителен директор на Епъл“ (Apple) Тим Кук е подписал
Коментари Харесай

Шефът на „Епъл“ подписал тайна сделка с Китай за $275 млрд.

Главният изпълнителен шеф на „ Епъл “ (Apple) Тим Кук е подписал скрито петгодишно съглашение на стойност над 275 милиарда $ с Китай през 2016 година, като е заречен, че компанията ще помогне за развиването на китайската стопанска система и софтуерен опит.

Това оповестява във вторник новинарският уебсайт за софтуерния бранш Тhe Information, базирайки се на вътрешни документи и изявленията на компанията.

Според информацията Тим Кук е заречен на китайските властимащи, че неговата компания ще направи вложения в страната, ще обезпечи бизнес покупко-продажби и ще провежда образование на служащи.

Посещението на Кук в Китай през 2016 година пристигна на фона на репресиите на Пекин против производителя на iPhone, които обаче бяха спрени след подписването на договорката. През април 2016 година Apple Inc. получи възбрана да продава електронни книги и филми посредством своите приложения в Китай.

По това време Тим Кук разгласи нови вложения на Apple в Китай и прикани други американски компании да последват образеца. През август 2016 година Кук сподели, че софтуерната компания ще усили вложенията си в Китай. Тогава той се срещна с китайския вицепремиер Чжан Гаоли в Пекин, след което Тим Кук съобщи, че Apple възнамерява да отвори първия си азиатски самостоятелен център за развиване и проучвания в страната до края на годината. Той също по този начин прикани други компании от Съединени американски щати да влагат в Китай.

На този стадий Apple не отговори на настояването за коментар от страна на организация Ройтерс.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР