Главният изпълнителен директор на ЕИГ Кирил Бошов заяви, че няма

...
Главният изпълнителен директор на ЕИГ Кирил Бошов заяви, че няма
Коментари Харесай

"Евроинс Иншурънс Груп" е договорил покупката на украински застраховател

Главният изпълнителен шеф на ЕИГ Кирил Бошов съобщи, че няма да слива ERV с бизнеса на групата в Украйна и ще развива сдружението в сегмента туристически застраховки

© Красимир Юскеселиев Още по тематиката
" Евроинс иншурънс груп " купува 49% от съветския осигурител " Евроинс "

Българската компания придобива каузи след нарастване на капитала на сдружението с 3.6 млн. евро
19 ное 2017
" Еврохолд България " търси близо 250 млн. лева от пазарите

Публичният холдинг приготвя нарастване на капитала, емисия облигации и отписване на застрахователя " Евроинс " от борсата
28 авг 2017
" Eврохолд България " купува бизнеса на HDI в България и Украйна

Очаква се договорката за " ХДИ Застраховане " и HDI Strakhuvannya да бъде завършена до няколко месеца
22 фев 2015 Три години откакто стъпи на пазара в Украйна, българската компания " Евроинс Иншурънс Груп " (ЕИГ) заяви, че уголемява бизнеса си там и диверсифицира портфолиото с нов тип немоторни застраховки - тези, осигуряващи покритие на вреди при пътешестване. Това ще стане посредством покупката на локалната компания ERV от сегашния й притежател, немската ERGO. Сделката, чиято цена не се оповестява, предстои на утвърждение от регулаторните управляващи, като желанието е след завършването й двете застрахователни групи да влязат в стратегическо партньорство.

Придобиваното сдружение

ERV Украйна има 10.7% пазарен дял в сегмента туристически застраховки и за предходната година, което му отрежда позицията на втори по величина в сегмента. Премийният му доход за 2017 година е бил 5 млн. евро, а потребителската база е 627 хиляди души. Досегашният притежател, немската ERGO, която има бизнес в 30 страни от Европа и Азия, е следващата западна компания, която излиза от украинския пазар.

" Щастливи сме, че подписахме съглашение с ЕИГ, което планува дълготрайно съдействие в продажбите. Това ще ни помогне да влезем на нови пазари и ще укрепи бизнеса ни още повече ", разяснява Ричар Бадер, основен изпълнителен шеф на ERV в прессъобщение за договорката.

Възможност за напредък

Съгласно съглашението сред двете страни, договорката включва освен прехвърлянето на портфейла и бизнеса, включително насъбраните механически запаси, само че и трансфер на ноу-хау и опция за българската компания да продава пътнически застраховки с марката на ERV и в другите страни, в които оперира.

" При утвърждение от страна на регулаторите в Украйна и България, " Евроинс Иншурънс Груп " ще може да разнообрази предлаганите артикули отвън тези за моторни транспортни средства, което ще й даде опция за диверсификация. Плановете са ERV да се резервира като независимо сдружение и да бъде развивана като обособена компания, фокусирана върху туристическите застраховки ", показва в прессъобщение Кирил Бошов, основен изпълнителен шеф на ЕИГ.

През последните години групата закупи застрахователния бизнес на немската Talanx International в България и Украйна – надлежно " ХДИ Застраховане " и HDI Strakhuvannya, на холандската Achmea в България - " Интерамерикан ", както и на QBE в България и Румъния.
През 2017 година ЕИГ купи застрахователния портфейл на АТЕ Иншурънс, румънското дъщерно сдружение на гръцката Пиреос Банк. Също през предходната година компанията закупи и забележителен значителен дял в съветското застрахователно сдружение ООО РСО " Евроинс ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР