Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Кристиан Зевинг призова паричните

...
Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Кристиан Зевинг призова паричните
Коментари Харесай

Deutsche Bank призова за увеличение на лихвите

Главният изпълнителен шеф на Deutsche Bank Кристиан Зевинг прикани паричните управляващи да се задействат против растящата инфлация и да повишат главните лихвени проценти. Според него това се постанова, тъй като инфлацията ще продължи по-дълго от упованията на централните банкери.

" Централните банки допуснаха, че настоящето повишаване на инфлацията е краткотраен резултат. Но нашите икономисти не споделят това мнение ", съобщи Зевинг по време на Euro Finance Week във Франкфурт, представен от Reuters. И прибавя, че страничните резултати от продължтелността на обезценяването на парите биха били доста съществени.

Според шефа на най-голямата немска банка резултатът на ограниченията в последните няколко години към този момент се е изчерпал. " Предполагаемият лек за всичко от последните години - ниски лихви с видимо постоянни цени, загуби резултата си, в този момент се борим със страничните резултати. Паричната политика би трябвало да противодейства на това - и то скоро, в сравнение с късно ", съобщи той по време на форума. " Последствията от тази извънредно разхлабена парична политика ще стават все по-трудни за поправяне, колкото по-дълго централните банки не подхващат контрамерки. ".

Изпълнителният шеф на Deutsche Bank от дълго време подлага на критика дейностите на Европейската централна банка (ЕЦБ) по отношение на лихвените проценти. И други огромни банки в Германия поддържат опълчването на Deutsche Bank на негативните лихвени проценти. Освен това, инфлацията в Германия доближи рекордни за последните 30 години 4.6% през октомври. " Изключително разхлабените разходни политики на доста държавни управления са вероятни единствено с помощта на еднообразно великодушна парична политика, която фрапантно се намесва в ценообразуването на пазара на облигации ", счита Зевинг. Според него темпът на повишаване на инфлацията " не би могъл да бъде предсказан от специалисти предходната година ". По данни на Международния валутен фонд (МВФ) за 2020 година общият международен дълг се нараснал с 27 трлн. $ и доближи 226 трлн.
Реклама ЕЦБ не бърза
Президентът на ЕЦБ Кристин Лагард отхвърли опцията за повишаване на главната рента до края на 2022 година Въпреки това тя призна, че инфлацията ще продължи да е висока по-дълго от очаканото. " Все още чакаме закъснение на инфлацията през идната година, само че това ще отнеме повече време, в сравнение с в началото се очакваше ", съобщи тя по време на съвещание на Комитета по стопанска система на Европейския парламент. " Въпреки настоящия растеж на инфлацията, вероятностите за инфлация в средносрочен проект остават слаби ", добави Лагард.

Вицепрезидентът на Федералния запас на Съединени американски щати Ричард Кларида съобщи, че чака сегашните лихвени проценти, които са близки до нулата, да бъдат нараснали до края на 2022 година Това зависи от идното развиване на американската стопанска система. Управителят на Bank of England Андрю Бейли също съобщи, че водената от него финансова институция " няма да се провали ", когато стане време за взимане на ограничения. Английската централна банка също чака изискванията за повишение на главните лихвени проценти да бъдат изпълнени до края на идната година.

Инфлацията в еврозоната се увеличи с най-резкия ритъм през октомври за последните 13 години. Водени от внезапното повишаване на разноските за сила, потребителските цени набъбнаха с 4,1% в границите на една година. В Германия годишната инфлация се форсира до 4,5% през октомври.

Засега обаче Европейската централна банка (ЕЦБ) планува, че настоящото ускорение на инфлацията в еврозоната няма да се трансформира в непрекъснат проблем. Паричните управляващи допускат, че актуалният дефицит на материали ще намалее и че цените на силата ще паднат или ще се стабилизират. ЕЦБ се стреми към инфлация от два % като идеална стойност в средносрочен проект.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР