Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг е чул слухове,

...
Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг е чул слухове,
Коментари Харесай

SEC може да забранят стейкинга за инвеститорите на дребно – сподели шефа на Coinbase

Главният изпълнителен шеф на Coinbase, Брайън Армстронг е чул клюки, че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) би желала да забрани на вложителите на дребно да вземат участие в залагания (стейкинг) на криптовалута.

На 7 февруари основният изпълнителен шеф на една от най-големите криптоборси, Брайън Армстронг разяснява слуховете, заявявайки:

 

Армстронг се надява , че ще има опция да се работи дружно с регулаторите, с цел да се разгласяват ясни правила за промишлеността и да бъдат препоръчани рационални решения, които да пазят потребителите, като в същото време резервират ползите на националната сигурност на Съединени американски щати.

Председателят на SEC, Гари Генслер наскоро съобщи, че криптовалутите, които разрешават залагане (staking) могат да бъдат класифицирани като скъпи бумаги според теста на Хауи – макар че Етериум (ETH) е избран като стока от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).



Стейкингът е способ за генериране на приходи, който е в основата на много блокчейн вериги, в това число Етериум.

През септември 2022 година Генслер съобщи , че въпреки да не е имал поради съответен токен, стейкингът е още един индикатор, че според теста на Хауи вложителите чакат облаги въз основа на напъните на други лица.

Като цяло този бранш е значителен макар, че се следи низходящ тренд при стейкнатите активи предходната година. Според отчет цената на заложените активи през четвъртото тримесечие на 2022 година е към $42 милиарда, а годишните хонорари от тях общо възлизат на към $3 милиарда.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР