Главният изпълнителен директор на BMW - Харалд Крюгер, ще се

...
Главният изпълнителен директор на BMW - Харалд Крюгер, ще се
Коментари Харесай

BMW ще има нов шеф

Главният изпълнителен шеф на BMW - Харалд Крюгер, ще се отдръпна от поста си през 2020 година и няма са се възползва от опцията да изкара още 5 години на него. Това оповестиха публично от баварски тръст, като прецизираха, че договорът на шефа изтича на 30 април следващата година.
Големият кандидат на поста на Крюгер е шефът по производството 55-годишният Оливер Ципше, настояват медиите в Германия, като се базират на източници от компанията. Крюгер застана отпред на компанията през 2015 година, когато беше едвам на 49 година Така той стана и най-младият основен изпълнителен шеф в историята на BMW.
Надзорният съвет ще се събере на 18 юли, с цел да разиска обстановката и не е изключено, още тогава да стане ясно името на новия началник на концерна. За поста се спрягат още основният финансов шеф Николас Петер и шефът на развойната активност на BMW - Клаус Фрьолих.
" За повече от 27 години BMW беше моят втори дом. След 4 години отпред желая да се насоча съм нови провокации и да употребявам насъбраните опит и познания за нови планове ", разяснява Крюгер, който очевидно няма да оставе в компанията.
Преди да застане отпред на BMW, Крюгер отговаряше за производството. На поста той размени Херберт Дийс, който застана отпред на Volkswagen.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР