Главният изпълнителен директор на BMW AG Харалд Крюгер няма да

...
Главният изпълнителен директор на BMW AG Харалд Крюгер няма да
Коментари Харесай

BMW си търси нов главен изпълнителен директор

Главният изпълнителен шеф на BMW AG Харалд Крюгер няма да се претендент за втори мандат, съобщи компанията в петък. Така немският авто производител ще би трябвало да търси нов водач в миг, в който се бори със свиваща се облага и остра конкуренция в бързо растящия пазар на електрически коли.

Базираната в Мюнхен компания заяви, че надзорният ѝ съвет има желание да разиска вероятните наследници на идната среща на 18 юли, добавяйки, че Крюгер ще резервира поста си, до момента в който подобен не бъде открит.

Промяната във висшия мениджмънт не идва в изключително добър миг. Производителят на първокласни коли се бори със забавяща се стопанска система, намаляващо търсене в главните ѝ пазари и волатилна комерсиална конюнктура. По-тежки регулации за нездравословните излъчвания също провокират големи вложения в BMW и в цялата промишленост, която се втурна да създава електрически автомобили, да усъвършенства актуалните бензинови мотори и да постепенно, само че несъмнено да не помни за дизела.

Тези фактори BMW уточни през март, когато насочи предизвестие за облагата. През последното тримесечие баварската компания регистрира и загуба в главния си бизнес.

След съвсем три десетилетия в BMW и над четири години като CEO, Крюгер споделя, че желае да откри ново професионално занятие.

Акциите на компанията паднаха с 0,64 % до €66,78.

Германският вестник Frankfurter Allgemeine шефът по производството Оливер Ципзе е най-вероятният правоприемник. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР